Exclusief: BMW M850i x Drive Coupé First Edition

0

BMW presenteert een zeer exclusieve gelimiteerde uitvoering van de nieuwe 8-serie Coupé, de M850i xDrive First Edition. De exclusiviteit van deze speciale editie wordt gegarandeerd door het feit dat hij wereldwijd zal worden aangeboden in een oplage van slechts 400 exemplaren.

De M850i xDrive Coupé First Edition verschijnt komende lente en wordt alleen in de periode april – juni 2019 geproduceerd in de BMW fabriek in het Duitse Dingolfing. De carrosserielak, Frozen Barcelona Blau metallic genaamd, is speciaal ontwikkeld door BMW Individual. De kleur is gecombineerd met hoogglans Shadow Line elementen.

Die omvat behalve de in zwart afgewerkte omlijsting van de zijruiten ook de in zwart afgewerkte nierengrille (zowel de omlijsting als de spijlen), inleg van de Air Breathers en het eindstuk van de uitlaten. De donkere accenten op de First Edition worden aangevuld met lichtmetalen 20 inch M velgen met Y spaak design in Jetblack.

Leverbare opties zijn onder meer een M Carbon dak en het M Carbon exterieurpakket.


Een speciale optie voor het interieur van de M850i xDrive Coupé First Edition is de Merino vol lederen interieurbekleding van BMW Individual in de speciale kleurencombinatie Elfenbeinweiß/Nachtblau. De harmonieus bijpassende interieurdetails omvatten ook het met leder beklede M sportstuurwiel en de BMW Individual Alcantara hemelbekleding; beide in de kleur Nachtblau.

Ook worden speciale BMW Individual interieurlijsten in Pianolak Schwarz gemonteerd die in het midden van de cockpit zijn voorzien van de tekst “First Edition 1/400”. Het Bowers & Wilkins Diamond Surround geluidsinstallatie en de Crafted Clarity glasapplicaties op de start/stopknop, de iDrive Controller, de volumeknop en de verlichte knop van de transmissiehendel vervolmaken volgens BMW de luxueuze uitstraling van het interieur.


Technisch zijn er geen verschillen met de ‘gewone’ M850i xDrive uitvoering. Dit betekent dat ook deze speciale uitvoering is voorzien van de 530 pk sterke V8 benzinemotor met BMW TwinPower Turbo techniek. De krachtbron is gekoppeld aan een 8-traps Steptronic sportautomaat die het vermogen overbrengt naar de weg via de intelligente BMW xDrive vierwiel aandrijftechniek. BMW geeft een gemiddeld benzineverbruik van 9,7 à 9,8 liter per 100 km op. Dit betekent een CO2-uitstoot van 221 à 224 gram/km.

Reageren is niet mogelijk.