Honda Urban EV krijgt retro dashboard

0

De Honda Urban EV maakt met zijn dashboard een knipoog naar vroeger. Dat is goed te zien op de eerste foto die de Japanse autofabrikant heeft vrijgegeven van de productieversie van haar elektrische stadsauto die op de autosalon van Genève (7-17 maart) zijn werelddebuut beleeft.

Van de buitenkant van de Urban EV was al bekend dat Honda hiervoor inspiratie heeft opgedaan bij de eerste generatie Civic. Dat blijkt nu ook te gelden voor het dashboard. Concreet betekent dit een relatief simpele opzet, zonder dat het geheel ‘kaal’ oogt.

Op het dashboarddisplay is de Urban EV zelf te zien, die in september 2017 voor het eerst in conceptvorm werd getoond op de IAA van Frankfurt. De Honda behoudt zijn retro design en vierkante vormen. De stekker dient pontificaal op de neus ingeplugd te worden. Verder valt op dat de Honda geen zijspiegels heeft, maar camera’s die het beeld op 2 schermen in de cockpit projecteren.

Net zoals de Mercedes-Benz A klasse heeft de elektrische Honda een gigantisch langwerpig beeldscherm over bijna de hele breedte van het dashboard waarmee alle functies van de Urban EV te bedienen zijn. Aan de linkerzijde van het display is een toetsencluster te vinden voor de navigatie, de persoonlijke assistent, de telefoon, het elektrische rij modi menu, de verkeersinformatie en tot slot de telefoonintegratie.

Aan de rechterkant zien we de toetsen van de geluidsinstallatie, zoals voor de FM-frequenties, Bluetooth Audio, USB, HDMI en DAB alsook een toets om de aandrijving lay-out te kunnen zien.

Meer informatie over de 5-deurs Urban EV geeft Honda binnenkort vrij.

Reageren is niet mogelijk.