Mazda onthult nieuwe SUV in Genève

0

De aanstaande autosalon van Genève (7 tot en met 17 maart) zal het decor zijn voor de wereldpremière van een nieuwe compacte SUV van Mazda. Hij is volgens dezelfde evolutie van de Kodo designtaal ontworpen als de jongste 3.

De nieuwe SUV deelt veel techniek met de Mazda 3, inclusief de jongste generatie Skyactiv voertuigarchitectuur. Dit betekent dat het model leverbaar zal worden met de Skyactiv-X benzinemotor, voorzien van de revolutionaire SPCCI technologie (Spark Plug Controlled Compression Ignition); een unieke verbrandingsmethode die de vlotte prestaties van een benzinemotor combineert met de superieure respons van een diesel. Mazda belooft een superieure initiële respons en een krachtig, lineair koppel. De motor wordt gecombineerd met het intelligente nieuwe M Hybrid systeem waarmee brandstofverbruik en emissies beduidend worden verbeterd.

Mazda houdt de naam van de nieuwe SUV nog even onder de pet. Zou het om de tweede generatie CX-3 gaan? Dat kan. Het onderstel dat voor dit model gebruikt gaat worden is immers al klaar: de bodemplaat van de jongste 3, Small Platform genaamd. Maar nu al de tweede generatie CX-3 lanceren is wel onlogisch aangezien dit model nog maar kort geleden een facelift heeft ondergaan.

Mazda zou de nieuweling ook CX-4 kunnen dopen. Een dergelijk model, een coupéachtige SUV is immers al sinds 2016 in China al te koop. En ook de auto op deze plaagfoto lijkt een lage daklijn te hebben. Maar … de Chinese CX-4 is een SUV van de vorige generatie. Het is twijfelachtig of Mazda dergelijke opgewarmde kost alsnog in Europa wil serveren. Het zou haar imago in ieder geval geen goed doen.

Reageren is niet mogelijk.