Nieuwe SsangYong Korando krijgt hybride techniek

0

Op de aanstaande autosalon van Genève beleeft de nieuwe Ssangyong Korando zijn wereldpremière. De vierde generatie van deze SUV oogt duidelijk als de grote broer van de Tivoli. Met strakke lijnen wordt afscheid genomen van de ronde vormen van zijn uit 2010 stammende voorganger.

Over de technische aspecten van de nieuwe Korando laat Ssangyong weinig los, maar het is al wel bekend dat het motorenpalet een 1,6 liter dieselkrachtbron omvat. Deze uitvoering is in eigen land 15 procent goedkoper dan een vergelijkbare Hyundai Tucson. Daarnaast wordt de SUV leverbaar met een 163 pk sterke 1,5 liter benzine-unit die voorzien is van een mild hybride 48 volt module. In een later stadium volgt zelfs een volledig elektrische Korando.

Binnenin zorgt SsangYong voor een duidelijk hoogwaardiger interieur. In het dashboard zit een aanraakscherm van 10,25 inch. De bestuurder kijkt op een volledig digitaal, 9 inch groot instrumentarium. De vormgeving mag er zijn en de materialen lijken minder plasticachtig maar van Rexton niveau te zijn.

De nieuwe Korando, die opereert in het C segment, laat met een kofferbakvolume van 551 liter zien een echte familieauto te zijn. Het oude model had een capaciteit van 486 liter. Een automatisch openende achterklep is optioneel.

SsangYong zal in 2019 niet alleen deze nieuwe Korando presenteren, maar ook de Tivoli (XLV) een update geven met de introductie van een 3 cilinder 1,2 liter turbobenzinemotor. Deze krachtbron komt in een later stadium ook beschikbaar voor zijn grote broer. SsangYong heeft zich als doel gesteld om in 2022 jaarlijks 250.000 auto’s te verkopen; een toename van 48 procent ten opzichte van het resultaat uit 2016. Het merk wil elk jaar een nieuw model op de markt brengen.

Reageren is niet mogelijk.