Piëch Mark Zero mixt Aston Martin met een vleugje Porsche

0

Deze Piëch Mark Zero lijkt de liefdesbaby van een wilde nacht tussen een Aston Martin V8 Vantage en een Porsche 911. Maar hoe sexy is deze elektrische sportwagen echt?

Piëch Automotive is een nieuwe Zwitserse autofabrikant die op de autosalon van Genève deze Mark Zero aan het publiek zal tonen. Laat je niet op het verkeerde been zetten door het retro carrosseriedesign, dat veel Aston Martin mixt met een vleugje Porsche 911 en achterlichten die aan een Maserati doen denken. Want onder het klassiek gelijnde koetswerk zit een volledig elektrische aandrijflijn die 3 motoren omvat van 204 pk elk. De vooras is van een exemplaar voorzien, net zoals elk achterwiel.

De Piëch Mark Zero, een 4,43 meter lange en net geen 1.800 kilo wegende 2-zitter, moet in 3,2 seconden naar 100 km/u kunnen sprinten en een topsnelheid van 250 km/u kunnen halen. Als actieradius volgens WLTP norm wordt circa 500 kilometer genoemd. De batterijen zouden aan 4 minuten en 40 seconden snel laden genoeg hebben om weer op 80 procent van hun maximale capaciteit te komen. Die snelheid is mogelijk dankzij het feit dat de set eigenlijk niet kan oververhitten tijdens het oplaadproces.

Het accupakket zit niet in de vloer verwerkt, maar in de middentunnel en bij de achteras. Het grote voordeel hiervan is volgens Piëch Automotive dat er hierdoor een lagere zitpositie mogelijk is. Dat komt de rijeigenschappen natuurlijk ten goede. Volgens Piëch Automotive warmt de batterijenset nauwelijks op. Hoe het bedrijf dit voor elkaar heeft gekregen, wordt echter niet verklapt. Wel vertelt Piëch Automotive dat het accupakket gemaakt wordt door het Chinese Desten.

De Zwitsers hebben voor de Mark Zero een modulaire basis ontwikkeld die ook gebruikt kan worden voor een klassieke aandrijflijn of voor een brandstofcel op waterstof. Ook andere carrosserievormen zijn mogelijk. Zo werkt Piëch Automotive ondertussen aan een 4-deurs coupé en aan een sportieve SUV met dezelfde technische componenten als de Mark Zero. Daarna zou een cabriolet kunnen volgen of een pick-up.

Piëch Automotive is opgericht door Anton Piëch, een zoon van Ferdinand Piëch, het voormalige opperhoofd van het Volkswagen concern en dus de kleinzoon van Ferdinand Porsche. Er zit hoe dan ook Porsche DNA in deze Mark Zero. Voor de ontwikkeling van deze sportwagen heeft Anton Piëch samengewerkt met de Zwitserse ondernemer Rea Stark Rajcic.

Reageren is niet mogelijk.