Skoda Kamiq Inside

0

Skoda geeft kort voor de wereldpremière van de Kamiq op de autosalon van Genève het eerste beeld vrij van het interieur van de nieuwe stads SUV . De Tsjechische Volkswagen dochter spreekt van een nieuwe interieurconcept.

Hoofdkenmerk van dit nieuwe interieurconcept is een instrumentenpaneel met een vrijstaand scherm en een ergonomische polssteun voor een makkelijke bediening van het touch screen. Optioneel is de Virtual Cockpit, een ruim 10 inch groot digitaal instrumentarium. De ventilatieopeningen aan de zijkant van het dashboard strekken zich uit tot in de portieren, waardoor het ruimtelijke effect binnenin de Kamiq volgens Skoda visueel wordt versterkt.

Het instrumentenpaneel en de panelen van de voorportieren hebben een hoogwaardig, zacht schuimoppervlak met een nieuwe oppervlaktestructuur op basis van een unieke korrel. Deze structuur zal het interieurontwerp van Skoda in de toekomst blijven karakteriseren. Sfeer verlichting in de kleuren koper, rood of wit moet ook aan de aangename sfeer bijdragen. De kleuren voegen een visueel accent toe aan de interieurtonen en vormen volgens Skoda een interessant contrast met de stiksels op de stoelen. Tegen meerprijs kunnen klanten stoelbekleding bestellen die gemaakt is van Suedia microvezel. De nieuwe Kamiq is optioneel leverbaar met comfortverhogende opties als verwarming van de voorruit, de achterzittingen en het stuurwiel.

De Kamiq wordt gebouwd op het modulaire MQB platform en biedt de royale binnenruimte die traditioneel naar eigen zeggen bij een Skoda hoort. Met een wielbasis van 2.651 millimeter zitten de achterpassagiers voor B segment SUV begrippen riant; de ruimte tussen de knieën en de voorstoelen bedraagt liefst 73 millimeter. De Kamiq heeft 400 liter bagageruimte die eenvoudig is te vergroten tot 1.395 liter als de rugleuningen van de achterbank worden neergeklapt.

 

Reageren is niet mogelijk.