McLaren Grand Tourer beter in beeld

0

McLaren laat het SUV segment vooralsnog links liggen, maar spreidt wel zijn vleugels uit: het gamma zal namelijk worden uitgebreid met een ‘Grand Tourer’.

De onthulling van deze nieuwe sensationele McLaren nadert en in aanloop naar de officiële presentatie brengen de Britten een aantal foto’s in roulatie waarop de Grand Tourer nog een keer met minimale camouflage, rijdend op de openbare weg, te zien is. De officiële naam wordt later bekend gemaakt.

McLaren maakte vorige maand bekend dat er een dergelijk geheel nieuw model in de pijplijn zit. Op de zijkant van het hier getoonde prototype is de tekst “new rules” te zien. Daarmee bedoelt McLaren dat zij de ‘Grand Tourer’ als autotype denkt te kunnen gaan herdefiniëren. En dat zou best wel eens kunnen, want normaliter hebben dergelijke sportwagens de motor voorin. Bij de McLaren zit die midscheeps achter, net zoals bij de andere modellen van het merk.

Op de plaagfoto’s komt met name de achterzijde goed in beeld. We zien 2 in de carrosserie verzonken achterlichten en 2 relatief centraal geplaatste uitlaat eindstukken in de achterbumper. Grote luchtinlaten bevinden zich in de voorbumper en achter de portieren. In mei krijgen we meer te zien, want dan zal de Grand Tourer officieel worden onthuld.

Motorspecificaties maakt McLaren nog niet bekend, maar de krachtbron wordt vermoedelijk een variatie op het bekende dubbel geblazen V8 thema. Hybride ondersteuning behoort ook tot de mogelijkheden. Samen met dat volgens McLaren voor een combinatie van extreme prestaties met gebruiksgemak zorgen.

De Grand Tourer maakt onderdeel uit van het ‘Track25’ plan van McLaren. De Britse sportwagenfabrikant zal in dit kader binnen enkele jaren tijd liefst 25 nieuwe modellen op de markt brengen. Daar zitten recordbrekende hyperbolides bij, maar dus ook een auto die meer geschikt is voor het afleggen van lange afstanden.

Volgens McLaren biedt de Grand Tourer voldoende comfort om een rit van 1.600 kilometer zonder geklaag van de inzittenden af te kunnen leggen. Tevens past er in het nieuwe model genoeg bagage in iedereen in vakantiestemming te brengen. Volgens McLaren is de Grand Tourer de enige auto die zijn DNA deelt met de Speedtail.

Reageren is niet mogelijk.