Vernieuwde Volvo XC90 debuteert als Intro Edition

0

Volvo zet de lancering van de vernieuwde XC90 extra kracht bij met de Intro Edition. Het is een bijzonder rijk uitgeruste uitvoering, die is gebaseerd op de Inscription en R-Design versies. Hij is leverbaar als T8 Twin Engine, T5 benzine of B5 mild hybride diesel. De Intro Edition is per direct te bestellen vanaf 91.995 euro.

De vernieuwde XC90 kreeg nieuwe interieurcombinaties, een gewijzigde voorbumper en grille, nieuwe lichtmetalen wielen, vernieuwde aandrijflijnen en een uitgebreidere standaarduitrusting. Zo zijn 7 zitplaatsen (met leder beklede stoelen, verwarmbare voorstoelen), LED koplampen, een navigatiesysteem, telefoonintegratie en een 12,3 inch digitaal instrumentenpaneel standaard aanwezig. Verder is de XC90 ook voor het eerst met 6 zitplaatsen te bestellen (met op de tweede rij 2 aparte fauteuils).

De XC90 Intro Edition is zoals gezegd gebaseerd op de Inscription en R-Design versies. Dit betekent dat zaken als 8-voudig elektrisch verstel/verlengbare voorstoelen, een lendensteun en 20 inch lichtmetalen velgen sowieso standaard aanwezig zijn. De Inscription uitvoering heeft Nappa lederen bekleding en de R-Design valt op door zijn sportieve in/exterieurkenmerken. De Intro Edition voegt daar nog eens een Active High Beam koplampen met adaptieve bochtenverlichting en volledige LED techniek aan toe, evenals IntelliSafe Surround met BLIS, Lane Change Merge Assist, Cross Traffic Alert, Collision Warning & Mitigation Support en Visual Park Assist.

Het interieur is verrijkt met een elektrisch bedienbaar panoramisch schuif/kanteldak, grafische voorruitprojectie, een premium geluidsinstallatie van Harman Kardon en Keyless Drive met een automatisch, elektrisch te openen achterklep. De extra’s vertegenwoordigen volgens Volvo een waarde van meer dan 8.000 euro. De meerprijs van de XC90 Intro Edition is echter slechts 4.000 euro ten opzichte van de Inscription en R-Design uitvoeringen, wat een klantvoordeel van meer dan 4.000 euro betekent.

De XC90 Inscription Intro Edition en R-Design Intro Edition kost als T8 Twin Engine 91.995 euro. Zijn stekkerhybride aandrijflijn heeft een gecombineerd vermogen van 390 pk. De T5 versie met 250 pk en de B5 mild hybride diesel van 235 pk + 14 pk zijn beide leverbaar voor 92.995 euro. Alledrie de genoemde motorvarianten beschikken standaard over vierwielaandrijving.

Reageren is niet mogelijk.