Prijs vergelijking Porsche Cayenne Coupé S

0

Porsche introduceert een nieuwe variant van de Cayenne Coupé: de S. Die komt tussen de naamloze basisuitvoering met 340 pk en de 550 pk sterke Turbo in.

Het kloppende hart van de nieuwe S uitvoering is de dubbel geblazen 2,9 liter V6 motor met 440 pk en 550 Nm. Daarmee accelereert de Cayenne Coupé in 5,0 seconden naar 100 km/u in combinatie met het standaard Sport Chrono Pakket, en zelfs in 4,9 seconden met de 3 optionele gewichtsverlagende sportpakketten. De topsnelheid bedraagt 263 km/u. De 2,9 liter V6 motor met 2 turbo’s van de Cayenne S Coupé levert een maximumkoppel over een breed toerenbereik: tussen de 1.800 en 5.500 krukasomwentelingen.

De Cayenne S Coupé is standaard uitgerust met zaken als snelheidsafhankelijke 20 inch lichtmetalen velgen, Stuurbekrachtiging Plus, parkeersensoren voor & achter inclusief achteruit rij camera en Porsche Active Suspension Management (PASM). Ook een adaptieve achterspoiler als onderdeel van Porsche Active Aerodynamica (PAA) is standaard. Hij komt vanaf een snelheid vanaf 90 km/u 135 millimeter omhoog, wat de druk op de achteras verhoogt. Tegelijkertijd verbetert PAA de efficiëntie.

Inmiddels is Porsche begonnen met de levering van de eerste exemplaren van de Cayenne Coupé en de Cayenne Turbo Coupé. Ongeacht de motorisering beschikt de nieuwe carrosserievariant over een scherper gesneden design voor de achterzijde, 2 separate achterstoelen en een panoramisch vast dak van glas met een oppervlakte van 2,16 vierkante meter (een carbondak is optioneel). De voorruit en de A stijl staan vlakker dan bij de gewone Cayenne, omdat het dak met 20 millimeter is verlaagd. De opnieuw ontworpen achterportieren en spatschermen maken de Coupé 18 millimeter breder en dragen daardoor bij aan zijn gespierde uitstraling.

PorscheAlfa RomeoLand RoverMaserati
Cayenne CoupéStelvioRange Rover SportLevante
S2.9 V6 Quadrifoglioi6 P400 HST
140.700 euro135.405 euro139.000 euro141.563 euro

De nieuwe Porsche Cayenne S Coupé is vanaf nu te bestellen voor een prijs van 140.700 euro. Hij wordt eind juli bij de Nederlandse Porsche Centra verwacht. In een later stadium zal het gamma van de Cayenne Coupé worden uitgebreid met een E-Hybrid stekker uitvoering.

Reageren is niet mogelijk.