Eerste specificaties Alfa Romeo Tonale bekend

0

Drie maanden na zijn première op de autosalon van Genève zijn de eerste specificaties bekend van de Alfa Romeo Tonale bekend.

De compacte Italiaanse SUV wordt leverbaar in stekker hybride uitvoering. Als basisunit fungeert de nieuwe 1,3 liter 4 cilinder turbobenzinemotor uit de Fiat 500X en Jeep Renegade. Dankzij elektrische assistentie komt het gecombineerde vermogen uit op 240 pk. De Tonale kan daarmee in afgerond 7 seconden naar 100 km/u sprinten. Daarnaast is het mogelijk om circa 50 km emissieloos te rijden. Volgens Alfa Romeo blijft de CO2-uitstoot beperkt tot 50 gram/km. Dat zal zich in Nederland vertalen in een relatief scherpe prijsstelling. Reken op 46 à 46,5 mille.

De stekker hybride techniek komt niet alleen in en om de stad van pas, waar grotendeels emissievrij gereden kan worden, maar ook in het terrein, waar de elektromotor een welkom duwtje in de rug kan geven. Dankzij eAWD technologie beschikt de stekker hybride Tonale over vierwielaandrijving. De verdeling van vermogen en koppel over beide assen vindt plaats op basis van de rij omstandigheden. De compacte SUV van Alfa Romeo gaat onder andere concurreren met de Volvo XC40. Die kost in ruim 250 pk sterke T5 Twin Engine vorm als Momentum Pro 46.995 euro.

Reageren is niet mogelijk.