Eenvoudig maar toch luxueus instappen in de Audi Q2 Epic

0

Audi introduceert in de vorm van de Q2 Epic een nieuwe basisversie. De modelnaam ‘Epic’ is gebaseerd op het feit dat de uitrusting volgens de importeur zonder meer episch is te noemen. Hij is per direct leverbaar en vervangt de naamloze instapuitvoering.

De uitrusting van de Audi Q2 Epic omvat onder andere LED verlichting voor & achter, dynamische richtingaanwijzers achter, bumpers en spatbord randen in carrosseriekleur en 17 inch lichtmetalen velgen. De finishing touch is de opvallende C stijl, die is uitgevoerd in ijs zilver metallic (of in de carrosseriekleur indien de Q2 Epic in Floret zilver wordt besteld).

Ook van binnen mag de uitrusting van de Q2 Epic er volgens Audi zijn. Zo biedt de nieuwe instapversie MMI navigatie, volautomatische airconditioning, parkeerhulp achter, cruise controle, een krachtige geluidsinstallatie met 8 speakers, een bestuurdersinformatie systeem met kleurenscherm, een armsteun tussen de voorstoelen en mat aluminium geborstelde decoratielijsten.

De Q2 Epic biedt keuze uit 3 turbobenzinemotoren (30 TFSI, 35 TFSI en 40 TFSI S-tronic Quattro) en 2 turbodiesels (30 TDI en 35 TDI S-tronic Quattro). Hij is nu te configureren en leverbaar. Audi meldt dat de prijzen bij 33.920 euro beginnen. Voor dit bedrag krijg je dan de 30 TFSI met 116 pk sterke 1,0 liter 3 cilinder turbobenzine motor. De prijzen van de andere versies, die allemaal 4 pitten hebben, zijn respectievelijk 36.210 euro, 48.750 euro, 38.610 euro en 46.540 euro. De 7-traps S-tronic automaat is tegen meerprijs verkrijgbaar op de 35 TFSI en 30 TDI. Het gaat om een extra investering van respectievelijk 1.130 euro en 1.470 euro.

Reageren is niet mogelijk.