Facelift voor BMW 5-serie

0

Iedere BMW moet er vroeg of laat aan geloven: een facelift. Bij de huidige generatie 5-serie is dat niet anders. Op deze computertekening kan je zien hoe de BMW er na de zogeheten Life Cycle Impulse (LCI; zo noemt BMW zijn facelifts) er uit gaat zien.

De wijzigingen die bij de aangescherpte variant worden doorgevoerd, zijn bescheiden van aard. Reken op gemoderniseerde lichtunits (met LED techniek), strakgetrokken bumpers en de meest recente generatie van het infomediasysteem uit de 8-serie met een 10,25 inch groot display. De vernieuwde 5-serie krijgt daarnaast het 12,3 inch digitale instrumentarium dat reeds bekend is van andere BMW modellen.

De koplampen worden iets platter en de grille wat hoger, zodat de koelopening straks netjes op de kentekenplaat aansluit. Daarmee nestelt de vernieuwde 5-serie zich qua formaat van het luchtrooster keurig tussen de in dit opzicht relatief bescheiden 3-serie en de 7-serie, die sinds zijn facelift beschikt over een gigantische grille die al tot veel discussie heeft geleid.

De vernieuwde 5-serie wordt ook weer leverbaar in stekker hybride uitvoering. De 530e zal straks ook als Touring besteld kunnen worden. Daarnaast wordt de komst van een 545e versie niet uitgesloten. Die heeft dezelfde, 394 pk sterke aandrijflijn als de stekker hybride uitvoering van de 7-serie. Vierwielaandrijving (xDrive) is optioneel. Op de IAA van Frankfurt zal de vernieuwde 5-serie nog niet te zien zijn, want daar dient alle aandacht uit te gaan naar de jongste 1-serie en naar extra 8-serie varianten. Reken op een debuut eind dit jaar.

Reageren is niet mogelijk.