BMW bereidt productie iNext voor

0

BMW heeft beeldmateriaal vrijgegeven waarop het prototypes van de iNext te zien is: de elektrische én deels autonoom rijdende SUV die in 2021 op de markt moet komen. BMW meldt dat deze prototypes momenteel in een ‘proeffabriek’ in de buurt van München worden gebouwd.

Aldaar kunnen vele virtuele tests met productieapparatuur voor de iNext, het nieuwe elektrische vlaggenschip van het merk, worden uitgevoerd. Door de computers op volle toeren te laten draaien, kan BMW op die manier veel dure praktijkproeven vermijden. Dankzij een enorme rekenkracht kunnen liefst 6 productiesystemen parallel getest worden.

BMW heeft duidelijk nog wat werk te doen om de iNext verkoopklaar te krijgen. Maar in München heeft men daar nog tot (in) 2021 de tijd voor, want dan moet de elektrische SUV met een theoretische rij bereik van 600 kilometer (volgens WLTP norm) in productie gaan. Deze actieradius denkt BMW te kunnen realiseren met zogeheten aandrijftechniek van de vijfde generatie. Het meest ambitieus is men met de autonome rijvaardigheden van de iNext. In de praktijk is het lastig om alle taken van de bestuurder over te nemen. Daarom zullen de autonome rijkunsten vermoedelijk blijven steken op ‘Level 3’.

De definitieve versie van de iNext krijgt overigens een andere modelnaam, beginnend met de letters ‘iX’ gevolgd door een cijfer. De BMW zal uiteindelijk geproduceerd gaan worden in Dingolfing waar een reguliere (erg grote) fabriek staat. Voordat het zover is, moeten er 100 prototypes in München gebouwd worden.

Reageren is niet mogelijk.