Prijs Opel Combo Tour 1.2 Turbo met 8-traps automaat is bekend.

0

Opels heeft de prijslijst van de Combo Tour aangevuld met een sterkere benzinemotor. Het gaat om een 130 pk / 230 Nm versie van de 1.2 Turbo. De 3-pitter voldoet reeds aan de Euro 6d-emissienorm.

In de huidige prijslijst staat slechts één benzinemotor (en drie dieselexemplaren): Een 1.2 Turbo met 110 pk. De nieuwe 130 pk variant wordt standaard gekoppeld aan een 8-traps automaat. Deze transmissie was tot nu toe alleen leverbaar in de krachtigste diesel (een 1,5 liter 4 cilinder met 131 pk). De Combo Tour met de nieuwe motor is per direct te bestellen.

De Combo Tour sprint met de nieuwe aandrijflijn in 12,3 seconden naar 100 km/u. Opel noemt als topsnelheid 186 km/u. Een start/stop systeem helpt om het gemiddelde brandstofverbruik van deze krachtbron te beperken tot 5,3 à 5,6 liter per 100 km. Dit betekent een CO2-uitstoot van 121 à 127 gram/km. Het maximum koppel (230 Nm) is al bij 1.750 toeren beschikbaar. De Combo Tour is ook met de 130 pk benzinemotor verkrijgbaar in 2 lengtevarianten, waarvan de grootste 850 liter bagageruimte heeft en als optie is te verkrijgen met 2 extra zitplaatsen.

De Nederlandse prijs is vastgesteld op 32.271 euro. Ter vergelijking: de handgeschakelde 110 pk versie van de Combo Tour is er vanaf 28.903 euro. In beide gevallen wordt de Opel geleverd in de uitvoering Edition. Dit betekent dat de Combo Tour standaard is uitgerust met onder meer een 6-voudig verstelbare bestuurdersstoel met arm en lenden steunen, een verwarmbaar stuurwiel met lederen bekleding plus bedieningsknoppen, elektrisch bedienbare zijruiten voorin en airconditioning. Voor het nodige contact via internet levert Opel een multimediasysteem met een 8,0 inch aanraakscherm dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto. Rij assistentiesystemen biedt de Opel onder meer in de vorm van automatische cruise controle met snelheidsbegrenzer, Collision Warning met noodremassistent plus voetgangersherkenning, Hill Start Assist, een rijstrookassistent, verkeersborden herkenning en vermoeidheidsdetectie.

Reageren is niet mogelijk.