Prijs vergelijking Audi SQ8 TDI

0

De Audi SQ8 TDI is nu te bestellen in Nederland. Met zijn 8 cilinder dieselmotor met dubbele turbotechnologie levert de sportieve SUV volgens de importeur superieure prestaties op efficiënte wijze. Ook het onderstel, met onder meer een sport differentieel, actieve elektromechanische rol stabilisatie en vierwielbesturing, garandeert sportiviteit. De SQ8 TDI heeft een prijs van 160.010 euro.

Voor bovengenoemde 1,6 ton krijg je een SUV die een enorme power combineert met efficiënte technologie. De 4,0 liter V8 dieselmotor levert 435 pk en liefst 900 Nm (tussen 1.250 en 3.250 toeren). Hij accelereert in 4,8 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. De aandrijfkracht wordt via een 8-traps Tiptronic automaat en Quattro permanente vierwielaandrijving op de vier wielen overgebracht.

AudiBMWLand Rover
SQ8X6Range Rover Sport
TDIM50dSDV8 HSE Dynamic
160.010 euro151.030 euro165.180 euro

Met zijn elektronische compressor (EPC), die de 2 turbo’s vanaf stilstand en bij acceleraties vanuit lage toerentallen ondersteunt, levert de V8 volgens Audi op elk moment overweldigende prestaties. De EPC wordt aangedreven via het elektrische 48 voltsysteem, dat tevens de basis is voor het milde hybride systeem (MHEV). Dat recupereert energie tijdens afremmen op de motor en voert het terug naar de lithium/ion batterij. In de praktijk verlaagt de MHEV technologie het verbruik met maximaal 0,5 liter op 100 kilometer.

De SQ8 TDI is standaard uitgerust met Audi Drive Select inclusief adaptieve luchtvering met instelbare demping. Optioneel is er de keuze uit 3 hightech systemen voor extra sportiviteit. Het eerste is een sport differentieel, dat de aandrijfkracht bij hoge bochtsnelheden automatisch tussen de achterwielen verdeelt. Vierwielbesturing is eveneens als optie beschikbaar, als aanvulling op het standaard gemonteerde Progressive Steering. De SQ8 TDI is bovendien leverbaar met actieve elektromechanische rol stabilisatie. Via elektromotoren op de stabilisatoren beperkt deze technologie volgens Audi het doorgeven van hobbels en schokken op een oneffen ondergrond, zorgt het voor een strakker weggedrag op snelheid en reduceert het systeem het overhellen van de carrosserie in bochten.

Het design van de SQ8 TDI kenmerkt zich in de eerste plaats door de opvallende 8-hoekige Singleframe grille met dubbele lamellen en een mat zilverkleurige omlijsting. De bodembescherming is in dezelfde kleur uitgevoerd, wat de bumpers forser laat lijken. De wielkasten huisvesten standaard 21 inch wielen; tegen meerprijs zijn exclusieve 22 inch varianten leverbaar.

In goede ‘Audi S’ traditie gaat het interieur gehuld in sportieve, donkere tinten. De sportstoelen zijn voorzien van een gestanst S embleem en contrasterende stiksels. De (optionele) S Sport Plus stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en extra dikke lendenkussens kunnen desgewenst worden besteld met klimaatregeling en massagefunctie. De sierdelen in het dashboard en de portieren zijn vervaardigd uit mat geborsteld aluminium; carbon of eikenhout zijn optionele alternatieven.

De standaarduitrusting omvat onder meer adaptieve luchtvering, MMI Navigatie Plus met MMI Touch Response, een digitaal instrumentarium, HD Matrix LED koplampen, een Bang & Olufsen Premium geluidsinstallatie met 3D sound vóór en elektrisch bedienbare & verwarmbare sportstoelen met Frequenz alcantara / lederen bekleding.

Reageren is niet mogelijk.