Volkswagen stopt met de Golf Sportsvan

0

Het is gedaan met de Golf Sportsvan in Nederland. De Volkswagen importeur heeft het hoge model van haar website gehaald. Reden is de vraagverschuiving van MPV modellen naar SUV auto’s.

Volkswagen saneerde eerder al de Sharan. De Touran blijft wel onderdeel uitmaken van het leveringgamma. Die heeft een bijna 6.000 euro hogere instapprijs dan de Golf Sportsvan, al krijg je dan ook een grotere motor (de 4 cilinder 1.5 TSI in plaats van de 1.0 TSI 3-pitter). Dat betekent 35 pk meer vermogen. Verder past er in Touran maximaal 1.980 liter aan bagage. In de Golf Sportsvan moet de achterklep na 1.520 liter dicht.

Volkswagen heeft in de eerste 7 maanden van dit jaar 203 exemplaren van de Golf Sportsvan verkocht. Vorig jaar stond de registratieteller op hetzelfde tijdstip op 326 eenheden. De Touran deed het overigens niet heel veel beter. Daarvan werden in de eerste 7 maanden van dit jaar 355 stuks verkocht. Dat is afgerond 10 procent van de scores van de Tiguan (3.405 registraties) en de T-Roc (3.772).

Qua tuttige uitstraling is de T-Cross een prima opvolger van de Golf Sportsvan. Die is met gelijke motorisering 5,5 mille goedkoper, maar met maximaal 1.281 liter bagageruimte een slagje minder ruim. Hoeveel kofferbak capaciteit de nieuwe elektrische ID.3 heeft, is nog niet bekend. Wel biedt die ook een hogere zitpositie dan de gewone Golf. Volkswagen heeft geen plannen voor een opvolger van de Sportsvan uitvoering.

Reageren is niet mogelijk.