Prijs vergelijking nieuwe BMW X6

0

BMW maakt de prijzen bekend van de nieuwe X6 die vanaf 7 december bij de dealers staat. De derde generatie van deze zogeheten Sports Activity Coupé (SAC) heeft wederom een uitgesproken design dat volgens de ontwerpers zijn zelfverzekerde en overheersende uitstraling benadrukt.

Het leveringgamma van de X6 omvat de xDrive40i (100.946 euro, voorzien van een 340 pk en 450 Nm sterke 3,0 liter 6 cilinder benzinemotor; CO2-uitstoot 181 gram/km), de M50i (147.171 euro, 530 pk en 750 Nm afkomstig van een 4,4 liter grote V8; CO2-uitstoot 237 gram), de xDrive30d (101.418 euro, voorzien van een 265 pk en 620 Nm sterke 6 cilinder dieselmotor; CO2-uitstoot 159 gram/km) en de M50d (138.757 euro; dezelfde krachtbron maar dan met 400 pk en 760 Nm; CO2-uitstoot 181 gram/km).

BMWLand RoverMercedes-BenzPorsche
X6Range Rover SportGLE CoupéCayenne Coupé
xDrive40iP400e PHEV SE450 4MaticE-Hybrid
100.946 euro102.430 euro± 107.000 euro109.000 euro
BMWLand RoverMaserati
Porsche
X6Range Rover SportLevanteCayenne Coupé
M50iP400 MHEV HST
SS
147.171 euro139.120 euro157.864 euro139.000 euro
BMWAudiLand RoverMercedes-AMG
X6Q8 Pro Line SRange Rover VelarGLE Coupé
xDrive30d45 TDI Quattro D300 R-Dynamic S
400d 4Matic
101.418 euro117.820 euro105.350 euro± 106.500 euro
BMWAudiBMWLand Rover
X6SQ8X5Range Rover Sport
M50dTDI QuattroM50dD306 HSE Dynamic
138.757 euro160.010 euro133.555 euro132.850 euro

De nieuwe X6 is in de lengte 26 millimeter gegroeid ten opzichte van het voorgaande model (tot 4.935 mm) en in de breedte 15 mm (tot 2.004 mm). Hij is 6 mm lager (voortaan 1.696 mm). De wielbasis is met 42 mm toegenomen (tot 2.975 mm). Het meest karakteristieke design element aan de voorkant is de grote BMW nierengrille met één omlijsting, waarbij de buitenranden van de grille met een duidelijke hoek aansluiten bij de koplampen. De nieuwe X6 is voor het eerst optioneel verkrijgbaar met een verlicht exemplaar, die het exterieur volgens BMW een exclusief charisma geeft. De verlichting wordt geactiveerd bij het openen en sluiten van de auto, maar de bestuurder kan deze ook handmatig in/uitschakelen. Het laten branden van de verlichting van de nierengrille is ook mogelijk tijdens het rijden. Het optionele BMW Laserlight met adaptieve LED koplampen en groot licht assistent met BMW Selective Beam biedt een lichtbundel die tot wel 600 meter ver reikt. BMW Laserlight is te herkennen aan de blauwe elementen in X vorm in de dubbele koplampen. De nieuwe X6 is standaard voorzien van 19 inch lichtmetalen velgen. Optioneel zijn exemplaren leverbaar in maten die variëren van 20 tot 22 inch. De X6 M50i en X6 M50d hebben standaard 21 inch lichtmetalen velgen. Behalve in de standaarduitvoering is de nieuwe X6 vanaf de lancering ook verkrijgbaar in de uitrustingniveaus xLine en Model M Sport. Deze 2 versies hebben elk unieke design kenmerken. Het M Sport uitlaatsysteem, dat standaard is voor beide M modellen, is ook verkrijgbaar als optie voor de andere versies van de X6 of als onderdeel van het M Sport pakket. Het geeft de auto volgens BMW een onmiskenbare uitstraling die veel emotie oproept (zelf verzin je een zin als deze natuurlijk niet).


De nieuwe X6 heeft standaard een 8-traps Steptronic automaat, terwijl intelligente vierwiel aandrijving (ook aanwezig op de beide M modellen) de tractie, wendbaarheid en rij stabiliteit volgens BMW maximaliseert. De nieuwste generatie van het xDrive systeem verdeelt het aandrijfkoppel variabel tussen de voor en achter wielen, afhankelijk van de situatie, maar nu met nog meer precisie en snelheid. In situaties waar geen vierwielaandrijving nodig is, kan de aandrijving volledig naar de achterwielen worden verplaatst voor optimale efficiëntie. Ook in zeer dynamische rij situaties verlegt het xDrive systeem de aandrijfkracht meer naar de achterwielen. De sportieve eigenschappen van de auto worden ondersteund door het elektronisch gestuurde M Sperdifferentieel op de achteras. Dat is beschikbaar als onderdeel van het M Sport pakket of in combinatie met het optionele xOffroad Pack.


Dynamic Damper Control is standaard en het adaptieve M Onderstel Professional met actieve rolstabilisatie en Integral Active Steering geven de nieuwe X6 volgens BMW uitzonderlijk wendbare en dynamische rijeigenschappen. De ‘SAC’ is ook verkrijgbaar met adaptieve luchtvering voor en achter inclusief automatische stabilisatie. De bestuurder kan de rijhoogte van de auto met een druk op de knop aanpassen met maximaal 80 millimeter. Een xOffroad Pack is verkrijgbaar voor alle motorvarianten, met uitzondering van de X6 M50i en de X6 M50d. Het biedt de bestuurder de keuze uit 4 rij programma’s die het rijden in de sneeuw of op zand, grind of stenen vergemakkelijkt. Met een druk op de knop kan de bestuurder de ideale instellingen voor de rijhoogte, het xDrive systeem, de reactie op het gas, de transmissiecontrole en de corrigerende input van het DSC systeem activeren.


De nieuwe X6 wordt standaard geleverd met cruise controle met remfunctie en Collision & Pedestrian Warning met City remfunctie, die de bestuurder ook waarschuwt voor fietsers. Active Cruise Control met Stop & Go functie is optioneel verkrijgbaar. Ook de Driving Assistant Professional is één van de opties voor de nieuwe X6. Onderdeel van dit pakket vol veiligheid en comfort technologie zijn de Steering & Lane Control Assistant met de Traffic Jam Assistant en de Lane Keeping Assistant met actieve bescherming tegen een zijdelingse aanrijding. De Evasion Assistant is ook onderdeel van de Driving Assistant Professional, evenals bescherming tegen een aanrijding van achteren en waarschuwingssystemen voor voorrang, spookrijden en kruisend verkeer, de Lane Change Warning en de Emergency Stop Assistant. De innovatieve achteruit rij assistent, die de bestuurder helpt bij het achteruitrijden en manoeuvreren in smalle ruimtes, is volgens BMW de volgende stap richting autonoom rijden.

Reageren is niet mogelijk.