Passat Variant van de toekomst: Volkswagen ID.SpaceVizzion

0

Volkswagen trekt op 19 november tijdens de Internationale Autoshow van Los Angeles het doek af van de conceptstudie ID.SpaceVizzion. Het zevende lid van de snel groeiende ID familie combineert volgens de ontwerpers de ruimte van een SUV met het karakter van een sportieve Gran Turismo. Hij zou direct herkenbaar zijn als een ‘ID’ en tóch een geheel eigen karakter hebben.

De ID.SpaceVizzion staat op het inmiddels bekende MEB platform van Volkswagen. Dit nieuwe, speciaal voor elektrische auto’s ontwikkelde onderstel vormt de basis voor een nieuwe generatie personenwagens die geheel elektrisch rijden mogelijk moeten gaan maken voor de massa.

Mede dankzij de gestroomlijnde carrosserie heeft de ID.SpaceVizzion een actieradius van 590 kilometer (gemeten volgens de WLTP norm). Dat is 40 kilometer meer dan de sterkste versie van de ID.3, ondanks dat het accupakket identiek is. De ID.SpaceVizzion heeft dus (voorlopig) het hoogste bereik in kilometers binnen de elektrische Volkswagen familie.

De ontwerpers van het nieuwste lid van de ID familie spreken van een ongekend ruimtelijke ervaring in het interieur. Er zijn duurzame materialen toegepast zoals AppleSkin; een kunstleder dat onder meer bestaat uit restmateriaal uit de appelsap productie. De cabine oogt voor de rest vrij minimalistisch. Een horizontaal geplaatst display in het midden van het dashboard bepaalt het beeld. Achter het stuur zit een klein digitaal display. Over de gehele lengte van het interieur is een brede middentunnel geplaatst. Volkswagen heeft de ventilatieroosters in een over het gehele dashboard lopende strook geïntegreerd.

De ID.SpaceVizzion is weliswaar nu nog een studiemodel, maar zeker geen droom. Volkswagen laat weten dat de productieversie gepland staat voor 2021. Hij komt in verschillende versies voor Europa, Noord-Amerika en China beschikbaar.

Reageren is niet mogelijk.