Prijs vergelijking vernieuwde Audi SQ7

0

Audi heeft in juni een facelift doorgevoerd bij de Q7 en nu is het moment daar dat ook het resultaat van de cosmetische ingreep bij de inmiddels 3 jaar oude, sportiefste variant uit het gamma aan de buitenwereld wordt getoond: maak digitaal kennis met de vernieuwde SQ7 TDI.

De facelift van de Q7 kenmerkt zich door, en dat is natuurlijk niet ongebruikelijk bij een dergelijke cosmetische ingreep, een nieuwe neus en een strak getrokken kont. Ook het interieur werd grondig herzien. De SQ7 profiteert van dezelfde opfrisbeurt. Motorisch veranderde er evenwel niets, want ook in vernieuwde vorm wordt hij aangedreven door een 8 cilinder dieselmotor. De 4.0 TDI is voorzien van 2 turbo’s plus een elektrische compressor en levert daarmee 435 pk / 900 Nm. De SQ7 heeft een elektronische begrensde topsnelheid van 250 km/u.

De SQ7 sprint in 4,8 tellen naar 100 km/u. Afhankelijk van de gekozen uitvoering, bedraagt het gemiddelde dieselverbruik van de kolos 7,4 à 7,6 liter per 100 km. Het schakelwerk wordt verzorgd door een 8-traps Tiptronic automaat.

AudiBMWLand RoverMercedes-Benz
SQ7 7-zitterX7Range RoverGLS
TDIM50dSDV6 HSE400d AMG Plus
145.230 euro149.012 euro151.130 euro140.078 euro

Vanzelfsprekend ontbreekt Quattro vierwielaandrijving niet. Net als voorheen zijn zaken als luchtvering standaard, maar deze vernieuwde topversie van de Q7 beschikt bovendien over 4-wielsturing. Die laat de achterwielen tot een hoek van 5 graden meedraaien om de stabiliteit op hogere snelheid te vergroten. Ook van de partij zijn rol stabilisatie (elimineert zo veel mogelijk het overhellen van het flinke koetswerk) en een sport differentieel.

De vernieuwde SQ7 kan van buiten worden herkend aan zijn aangepaste grille, de aluminium kleurige zijspiegel kappen en aan zijn 4 zichtbare uitlaat eindstukken. Daarnaast wordt hij standaard geleverd met 20 inch lichtmetalen velgen, waarachter zich extra grote remschijven schuilhouden. Wie extra betaalt, krijgt van Audi koolstof keramische exemplaren.

Binnenin de SQ7 TDI vinden we het nieuwe Audi interieur, waar het aantal knoppen en schakelaars sterk is afgenomen en 2 schermen in de middenconsole het overgrote deel van de informatie weergeven en tegelijkertijd dienst doen als bedieningspaneel voor tal van functies. Het onderste display is bedoeld om de temperatuur te regelen.

Inmiddels is de vernieuwde SQ7 TDI bij de Audi dealers in de showroom gearriveers. De Nederlandse prijs voor de 5-zits uitvoering bedraagt 145.230 euro. Met 3 rijen stoelen wordt de SQ7 exact 2.000 euro duurder.

Dit artikel is een prijs update van het nieuwsbericht van 15 juli 2019, 12.33 uur.

Reageren is niet mogelijk.