Prijs vergelijking Audi RS4 Avant

0

Audi heeft de prijs van de vernieuwde RS4 Avant bekendgemaakt. Voor 127.260 euro is de praktische en ultrasportieve Duitser te configureren en te bestellen. De RS4 Avant staat eind dit jaar bij de Nederlandse Audi dealers.

De RS4 Avant heeft een vernieuwd front met een vlakkere en bredere Singleframe grille met driedimensionale honingraatstructuur in hoogglans zwart. De standaard Matrix LED koplampen hebben een extra donker design gekregen. Andere typische RS elementen zijn de (optionele) matzwarte dakrails en de diffusor achter met 2 ovalen uitlaatpijpen.

AudiAlfa RomeoMercedes-AMGPorsche
RS4 AvantStelvioC-klasse EstateMacan
2.9 TFSI Quattro2.9 AWD Quadrifoglio63Turbo
127.260 euro135.405 euro128.030 euro136.300 euro

Het hart van de vernieuwde RS4 Avant is de bekende 2.9 TFSI V6 met 2 turbo’s en een vermogen van 450 pk. Het maximale koppel van 600 Nm is beschikbaar tussen de 1.900 en 5.000 toeren. De RS 4Avant is uitgerust met een 8-traps automaat en een mechanisch centraal differentieel. Voor nog meer bochtendynamiek is er het Quattro sportdifferentieel. De vernieuwde editie accelereert in 4,3 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 250 km/u, of 280 km/u met het RS Dynamic Package. Het gemiddelde benzineverbruik is volgens de WLTP cyclus door Audi vastgesteld op 8,2 liter per 100 km. Dit betekent een CO2 uitstoot van 210 gram/km).

De RS4 Avant is standaard voorzien van het MMI Touch bedieningsconcept met 10,1 inch touch display. Hiermee is bijvoorbeeld het RS scherm op te roepen dat informatie geeft over vloeistoftemperaturen, G krachten en bandenspanning. Bediening is ook mogelijk met de stem. Het digitale instrumentarium heeft eveneens speciale RS schermen. Zo is er het ‘Shift Light Display’, dat aangeeft wanneer het tijd is om op te schakelen. Ook het optionele Head-up display kan dit weergeven. Het interieur is grotendeels in zwart uitgevoerd. De sportstoelen zijn bekleed met een combinatie van leer en Alcantara. Het stuur en de pook zijn afgewerkt met Alcantara. Elektrisch verstelbare supersportstoelen vóór, Matrix LED verlichting en geluidsinstallatie van het huis zijn ook standaard.

De vernieuwde RS4 Avant is onder meer leverbaar in de nieuwe kleuren Turbo blauw en Tangorood metallic (foto). Daarnaast zijn er vele extra mogelijkheden, waaronder Nogaro blauw, de tint die de voorvader van alle RS modellen sierde: de RS2 Avant uit 1994. De RS4 Avant heeft standaard 19 inch lichtmetalen velgen. Daarnaast zijn diverse 20 inch exemplaren leverbaar. In plaats van de geperforeerde stalen remschijven kunnen klanten ook kiezen voor keramische remmen met rode, blauwe of grijze remklauwen.

Reageren is niet mogelijk.