Ferrari komt pas na 2025 met een elektrische sportwagen

0

Iedereen in autoland lijkt haast te maken met de introductie van (extra) elektrische automodellen. Maar voor de exclusieve automakers liggen de kaarten anders. Zelfs de beste huidige generatie batterijen zijn voor hen niet goed genoeg. Daarom hoeven wij uit de koker van Ferrari voorlopig geen elektrische sportwagen te verwachten.

Ferrari topman Louis Camilleri laat weten dat het merk met het steigerende paard pas na 2025 met een volledig elektrische sportauto gaat komen. Dat betekent dus nog ruim 5 jaar geduld hebben. In de tussentijd kunnen wij wel sportwagens met hybride aandrijftechnologie van Ferrari verwachten. De LaFerrari uit 2013 was het eerste model van het Italiaanse merk voor straatgebruik met dergelijke techniek aan boord. Ook de eerder dit jaar geïntroduceerde F8 Tributo beschikt over hybride technologie.

Camilleri (foto) zegt dat het nog minimaal 5 jaar zolang duurt omdat de accutechniek nog niet aan de kwaliteitseisen van Ferrari voldoet. Met name de actieradius en de laadsnelheid zijn nog niet van het niveau dat Camilleri passend vindt voor een automerk dat een reputatie hoog te houden heeft op supersportwagen gebied.

Voorheen zei Ferrari dat introductie van een elektrische sportauto in 2022 of 2023 realistisch zou zijn, maar nu geeft aan dat er nog een paar jaar langer geduld nodig is. Pas na 2025 zal de accutechnologie wel ver genoeg ontwikkeld zijn, zo verwacht Camilleri. Ferrari zal de komende jaren wel sportwagens met stekker hybride techniek lanceren. Mogelijk wordt de onlangs onthulde Roma (foto) het eerste model met, naast een bulderende verbrandingsmotor, een stekkeraansluiting.

Reageren is niet mogelijk.