Opel Corsa wint ‘Autobest 2020’ verkiezing

0

De Opel Corsa heeft de Autobest prijs voor ‘Beste Koop van 2020’ gewonnen. Autobest is een door Europese autojournalisten uitgereikte prijs voor de beste koop op de automarkt. En de winnaar ‘van’ 2020 is de nieuwe Opel Corsa.

De jury van de ‘Autobest Auto van het Jaar 2020’ competitie bestaat uit 31 Europese autojournalisten. De Opel Corsa verzamelde 17.617 punten en mag zich de “Best Buy Car” noemen. Op 157 punten achterstand strandde zijn Franse neef, de Peugeot 208. De finish was de afgelopen 20 jaar niet eerder zo close. De derde podiumplek ging naar de Skoda Kamiq die 16.848 punten bemachtigde. De Renault Clio en de Nissan Juke vervolledigen de top 5.

De beslissing viel na de ‘Final 5’ testdagen op en rondom het Istanbul City Park, een voormalig Formule 1 racecircuit. De 31 juryleden uit heel Europa kregen daar de gelegenheid de genomineerd finalisten nog eens aan de tand te voelen. Met vergelijkende testen op de weg en in een grote variatie aan proeven onder gecontroleerde omstandigheden zetten ze de laatste puntjes op de i. Bij de AutoBest verkiezing gaat het om auto’s die voor een breed publiek bereikbaar zijn en een brug richting de toekomst bouwen. Dat geldt bij uitstek voor de beide PSA modellen die nu bovenaan eindigden. Vooraf was al duidelijk dat zeker het duel tussen de Opel Corsa en de Peugeot 208 spannend zou worden. Beide auto’s zijn gebaseerd op het geavanceerde CMP platform van het concern, dat daarmee tevens de keuze biedt voor betaalbaar elektrisch rijden.

De Opel heeft volgens de jury net iets meer troefkaarten in handen dankzij een vriendelijkere prijspolitiek en het Duitse streven om geavanceerde hightech uitrusting voor een breed publiek bereikbaar te maken. Dat de Corsa extra punten verdient omdat hij ook iets dynamischer rijdt (maar minder comfortabel veert), is een kwestie van smaak. Menigeen zal juist de stijl en het extra comfort van de 208 extra punten hebben geven. De jury prijst de nieuwe Skoda Kamiq vooral door zijn enorme ruimte en grote veelzijdigheid. De Tsjechische SUV biedt heel veel auto voor zijn geld en verdient daarmee ook een plek op het erepodium van deze consumentgerichte verkiezing.

De “Best Buy Car” is de belangrijkste trofee van de Autobest verkiezing, maar de 31-koppig jury reikte ook andere prijzen uit. De Skyactiv-X benzinemotor van Mazda kreeg de titel van “Technobest”, de virtuele assistente ‘Laura’ van Skoda die van “Smartbest”, de Volkswagen ID.3 die van “Ecobest” en Luc Donckerwolke die van “Designbest”. Deze Belgische ontwerper is momenteel designchef bij de Hyundai – Kia Groep.

 

Reageren is niet mogelijk.