Lexus wint betrouwbaarheidsprijs

0

Lexus is door het Britse magazine What Car? onderscheiden met de ‘Betrouwbaarheid award 2020’. Deze uitslag bevestigt ook de duurzaamheid van de zelf opladende hybride technologie. Inmiddels is liefst 96 procent van alle in West Europa verkochte Lexus auto’s hiermee uitgerust.

Het Britse magazine organiseert elk jaar een groot betrouwbaarheidsonderzoek. Daarbij kwam Lexus voor het derde achtereenvolgende jaar als beste fabrikant uit de bus. De CT 200h was zelfs goed voor een 100 procent score. Dat betekent dat eigenaren van deze Lexus (van maximaal 5 jaar oud) in de enquête aangaven dat hun auto in de afgelopen 12 maanden geen enkel mankement had vertoond. Met een score van 99,7 procent was ook de NX goed voor een top klassering.

Steve Huntingford, hoofdredacteur van What Car?, is vol lof over de prestaties van Lexus: “Het merk is de overtuigende winnaar van de ‘Betrouwbaarheid award 2020’. In de categorie modellen van 0-5 jaar oud behaalde Lexus met 99 procent een bijna perfecte score. Ook de score van 93,3 procent voor modellen van 6-15 jaar oud toont aan hoe goed dit Japanse merk zijn auto’s bouwt. Daarmee heeft Lexus de prijs dik verdiend”.

Ewan Shephard, directeur Lexus in het Verenigd Koninkrijk nam de Award in ontvangst en zei daarbij het volgende: “Deze prijs bevestigt de kwaliteit die in elke auto van ons is ingebouwd. Lexus heeft in Europa een recordjaar achter de rug. Daarbij én in de orderportefeuille zien we dat steeds meer klanten kiezen voor onze zelf opladende hybride technologie. En met een uitzonderlijk hoog serviceniveau versterken we de toch al unieke Lexus ervaring nog eens extra”.

Lexus start dit jaar met de verkoop van haar eerste volledig elektrische auto, de UX 300e. Deze compacte emissievrije cross-over heeft een actieradius van 300 km (gemeten in de WLTP cyclus). The UX met verbrandingsmotor en zelf opladende hybride technologie hielp Lexus om vorig jaar in Europa een recordaantal auto’s te verkopen, namelijk 87.206 exemplaren. Dit betekent een stijging van 14 procent ten opzichte van het in 2018 behaalde resultaat. Lexus verwacht dat zij haar verkopen de komende 5 jaar met nog eens 40.000 tot 50.000 auto’s kan opvoeren.

 

Reageren is niet mogelijk.