Prijs vergelijking Honda Jazz Hybrid

0

De instapprijs van de nieuwe Honda Jazz Hybrid is bekend. De afgelopen oktober op de Tokyo Motor Show gepresenteerde vierde generatie gaat in Nederland minimaal 24.400 euro kosten. Dat is voor een B segment model veel geld, maar bij de prijs inbegrepen is – zoals de naam al aangeeft – een hybride aandrijflijn.

Honda gaat de nieuwe Jazz Hybrid ook leveren in terreinlook uitvoering. Die draagt de typeaanduiding Crosstar en moet minimaal 29.950 euro opbrengen. De nieuwe Jazz arriveert komende zomer bij de Honda dealers in de showroom.

HondaMazdaRenaultToyota
JazzCX-3ClioYaris (oud model)
Hybrid ComfortSkyActiv-G 120 SE-Tech Hybrid Intens1.5 Hybrid Dynamic
24.400 euro24.590 euro± 25.390 euro22.795 euro
HondaHondaHyundaiToyota
JazzCivicKonaC-HR
Hybrid Executive1.0 i-VTEC CVT EleganceHybrid Fashion1.8 Hybrid Active
± 31.000 euro32.565 euro30.235 euro30.995 euro
HondaFordHondaNissan
Jazz CrosstarPumaHR-VJuke
Hybrid Elegance1.0 EB 125 pk Titanium X1.5 ComfortDIG-T 117 EDC N-Connecta
29.950 euro29.000 euro29.580 euro29.390 euro

Onder de kap van de nieuwe Jazz Hybrid zit een 1,5 liter grote benzine 4 cilinder (zonder turbo) die assistentie krijgt van 2 elektromotoren. Vermogen en koppel pieken bij 109 pk en 253 Nm. Dat is genoeg om de Jazz Hybrid in 9,4 seconden aan een snelheid van 100 km/u te helpen. Zijn topsnelheid bedraagt 175 km/u. Interessanter is het benzineverbruik. Honda geeft een gemiddelde van 4,5 liter per 100 km op. De Crosstar uitvoering (zie foto onder) heeft met 4,8 liter iets meer dorst.

Een reguliere transmissie ontbreekt. Honda kiest net als bij de CR-V Hybrid voor een vaste directe verbinding met een vaste overbrengingsverhouding tussen de bewegende delen. Geen CVT gejank in de Jazz dus. Het hybride systeem in de nieuwe Jazz regelt automatisch de meest ideale aandrijving, waarbij er geschakeld wordt tussen volledig ‘elektrisch’, beide motoren of alleen de benzine unit.


De bagageruimte van de nieuwe Jazz Hybrid heeft een volume van 298 liter, maar wie de achterbank leuning platlegt kan daar in totaal 1.203 liter van maken. Ook de nieuwste editie van de compacte Honda beschikt over de zeer praktische Magic Seats achterin. De Jazz Hybrid beschikt verder over onder meer een infomediasysteem dat zowel met Apple Carplay als Android Auto overweg kan.

De standaarduitrusting omvat verder liefst 10 airbags adaptieve cruise controle, Lane Keep Assist, het Collision Mitigation Brake systeem (dat nu ook ‘s nachts fietsers en voetgangers kan waarnemen en zelfstandig remt als het nodig is) en Road Departure Mitigation. Dode hoek detectie, een Cross Traffic Monitor en een breedbeeldcamera aan de voorkant zijn standaard op de duurdere Executive uitvoering.

Reageren is niet mogelijk.