Volvo introduceert vernieuwde S90 en V90

0

Volvo introduceert de vernieuwde S90, V90 en V90 Cross Country. Onder meer het interieur van deze modellen is verder verfijnd en voorzien van een geheel nieuw, modern geluidsysteem van Bowers & Wilkins. Ander nieuws is dat de milde hybride aandrijflijn vanaf nu beschikbaar is voor alle Volvo modellen. Hiermee breidt het Zweedse automerk het aanbod aan geëlektrificeerde uitvoeringen maximaal uit.

De designers van Volvo hebben ook de voor- en achterzijde van de S90 en V90 verder verfijnd. Zo zijn de mistlampen, het onderste gedeelte van de voorbumper en de spoiler opnieuw ontworpen. Het meest opvallende aan de V90 en (Cross Country) is het gewijzigde design van de LED achterlichten. Die zijn voortaan voorzien van dynamische richtingaanwijzers. Ook zijn er nieuwe carrosseriekleuren en optionele lichtmetalen velgen om de S90 en V90 modellen nog verder te personaliseren.

Het uitgebreide, nieuwe Bowers & Wilkins audiosysteem in de S90 en V90 biedt volgens Volvo een nog betere geluidskwaliteit. Dat is te danken aan de verbeterde versterker, de automatische ‘noise cancellation’ en een nieuwe instelling die de sound van jouw favoriete muziekgenre zou benaderen. Ook nieuw in het interieur is de Advanced Air Cleaner met een PM 2,5 fijn stof sensor. De bestuurder kan op het scherm in het midden van het dashboard de luchtkwaliteit in de auto in de gaten houden. Desgewenst kan de Advanced Air Cleaner de lucht in het interieur binnen een paar minuten ontdoen van zelfs de kleinste fijn stof deeltjes. Het nieuwe audiosysteem van Bowers & Wilkins en de Advanced Air Cleaner zijn ook leverbaar op de Volvo 60-serie, die eveneens gebaseerd is op de Scalable Product Architecture (SPA). Alle modellen van de Volvo 90- en 60-serie zijn nu achterin voorzien van dubbele USB-C aansluitingen in plaats van 12 volt exemplaren. In de meeste versies is nu ook de draadloze oplaadfunctie voor smartphones (geïntroduceerd in de XC40) beschikbaar. Voor het interieur van de 90- en 60-serie is de exclusieve handgemaakte wollen stoelbekleding leverbaar die Volvo vorig jaar introduceerde in de vernieuwde XC90. Voor de meest luxe uitvoeringsniveaus biedt Volvo een interieur dat geheel vrij is van leder.

Aan het stekker hybride programma van Volvo wordt bij de V90 een nieuwe variant toegevoegd. Vanaf de zomer van 2020 komt de T6 Plug-in Hybrid de modelreeks versterken. Deze 340 pk sterke uitvoering zal samen met de 390 pk sterke T8 Plug-in Hybrid de best verkopende motorisering zijn binnen het V90 gamma, zo voorspelt Volvo. Het Zweedse automerk beschikt hiermee over de meest complete stekker hybride modellijn, die loopt vanaf de XC40 tot en met de XC90.

Volvo breidt het aanbod van zijn milde hybride 48 volt aandrijflijn versies uit naar al haar modellen. De technologie debuteerde vorig jaar in de XC60 en XC90. De aandrijflijnen zijn nu niet alleen in alle versies van de 60- en 90-serie leverbaar, maar ook in de XC40. De Volvo modellen met mild hybride technologie zijn in de praktijk tot 15 procent zuiniger en schoner dan de niet geëlektrificeerde versies. Met de elektronische regeneratiefunctie remt de auto af zodra de bestuurder het gas loslaat. De bewegingsenergie van de auto wordt teruggewonnen en als elektriciteit opgeslagen in de accu, om later de elektromotor te voeden. Dat zorgt voor een lager brandstofverbruik en minder emissies.

Samen met het aanbod aan Recharge Plug-in Hybrid modellen en de volledig elektrische XC40 is er nu een geëlektrificeerde Volvo voor iedereen. Prijzen en specificaties voor de Nederlandse markt worden in een later stadium bekendgemaakt.

Reageren is niet mogelijk.