Porsche Classic presenteert 2 nieuwe exclusieve autoradio’s

0

Steeds meer mensen zijn eigenaar van een klassieke Porsche. Omdat die bijzonder betrouwbaar zijn (80 procent van de sinds 1964 gebouwde exemplaren van de 911 rijdt nog regelmatig), worden zij nog vaak gebruikt voor uitstapjes van meerdere honderden kilometers.

Om te voorkomen dat die mensen hun mooie klassieke dashboard moeten ontsieren met een draagbaar navigatiesysteem of een smartphonehouder heeft Porsche een volledig nieuwe autoradio ontwikkeld in 1-DIN formaat (dat wil zeggen: even groot als een klassiek exemplaar) met de naam Porsche Classic Communication Management (PCCM). Die biedt alle moderne infomediafuncties zoals een aanraakscherm, navigatie met kleurenweergave in 3D, handenvrij bellen, DAB+, Apple CarPlay. De connectiviteit is helemaal de tijd, want PCCM voorziet in Bluetooth, een USB aansluiting, SD en een jack. De nieuwe autoradio past in alle vanaf 1965 door Porsche gebouwde auto’s.

Porsche is ook de eigenaren van meer recente modellen niet vergeten, zoals de ‘996’ generatie van de 911 of de eerste Boxster exemplaren. Hun infomedia systeem is naar moderne maatstaven enigszins achterhaald, maar dat lost Porsche op door een gloednieuwe installatie aan te bieden met een hoge resolutie scherm van 7 inch. Dat is volledig compatibel met alle oorspronkelijke boordsystemen: de versterker, de luidsprekers en de antenne.

Dit zogeheten PCCM Plus systeem heeft een dubbel-DIN formaat en is bovendien voorzien van de modernste techniek op het gebied van navigatie en connectiviteit. Het is daarnaast compatibel met Apple CarPlay en Android Auto. PCCM en PCCM Plus zijn verkrijgbaar bij de dealers of in de onlineboetiek van Porsche Classic. Ze kosten respectievelijk ruim 1.400 euro en iets meer dan 1.600 euro inclusief BTW.

 

Reageren is niet mogelijk.