Subaru stopt met productie BRZ

0

Subaru laat op zijn website weten dat de productie van de BRZ is stopgezet. Een nieuw exemplaar bestellen kan dus niet meer. Wensen op het gebied van kleur en uitvoering kunnen niet langer gegarandeerd ingewilligd worden. De BRZ is alleen nog uit voorraad leverbaar. Daarna is het over en uit.

De laatste exemplaren van de BRZ, een achterwiel aangedreven coupé met boxermotor, zijn van de zogeheten Final Edition. Subaru laat evenwel weten dat een opvolger in de pijplijn zit.

De Subaru BRZ kwam gelijktijdig met zijn tweelingbroer, de Toyota GT86, in 2012 op de markt. Op een iets andere chassisafstelling en de merklogo’s na waren beide modellen identiek. In Noord Amerika was er ook een Scion versie. Dit jeugdmerk van Toyota is inmiddels opgeheven. Scion verkocht de sportwagen als FR-S.

Ook bij Toyota is de GT86 alleen nog uit voorraad leverbaar. Klanten met specifieke wensen worden doorverwezen naar de modelpagina van de Supra. Heel gek is dat niet, want die sportwagen is in nieuwe 2,0 liter 4 cilinder vorm niet veel duurder dan de basisversie van de GT86. De Toyota versie van de BRZ werd, afhankelijk van de markt ,ook geleverd als (FT)86, waarbij het getal een verwijzing was naar het legendarische AE86 model uit de jaren 80, oftewel de laatste Corolla met achterwielaandrijving. Die Japanner is uitgegroeid tot een sportief icoon van de driftwereld.

Reageren is niet mogelijk.