Toyota introduceert de RAV4 Hybrid Black Edition

0

Toyota introduceert de RAV4 Hybrid Black Edition. Zoals de naam al aangeeft, is deze uitvoering van de hybride SUV grotendeels in zwart uitgevoerd. Dat geldt ook voor het inclusief interieur en de 19 inch lichtmetalen velgen. Toyota levert de RAV4 Hybrid Black Edition met voorwiel en vierwiel aandrijving (2WD en AWD). De uitrusting omvat onder andere een innovatieve automatisch dimmende binnenspiegel met camerafunctie (Smart Rear View Mirror). De RAV4 Hybrid Black Edition staat vanaf eind 2020 bij de Toyota dealer. De prijzen worden later bekendgemaakt.

De carrosserie van de RAV4 Hybrid Black Edition is gespoten in de lak kleur ‘Midnight Black’. Het zwarte effect wordt versterkt door het gebruik van bijpassende sierelementen in dezelfde kleur. Zowel de grille boven als de grille onder is in zwart uitgevoerd, evenals de onderzijde van de voorbumper en de zij & achter kant. Ook de behuizing van de buitenspiegels, de raamstijlen en de spoiler achter zijn zwart van kleur. Toyota heeft ook de standaard parkeersensoren (voor en achter) zwart gespoten. Het enige wat aan de buitenkant niet zwart is, is het merklogo op de neus van de RAV4.

Toyota voert de zwarte kleurstelling door in het interieur van zijn middenklasse SUV. De stoelen zijn bekleed met synthetisch zwart leder met grijze stiksels. Dit wordt gecombineerd met zwarte hemelbekleding en interieurafwerking. De uitrusting van de RAV4 Hybrid Black Edition bestaat uit onder meer een premium JBL geluidsinstallatie met 9 speakers, stoelverwarming op beide voorstoelen, LED projector koplampen, een draadloze lader voor smartphones, Apple CarPlay en Android Auto, USB aansluitingen in de middenconsole (2 stuks) en een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel.

De RAV4 Black Edition is voorzien van de eerder genoemde parkeersensoren en camerafunctie in de binnenspiegel (Smart Rear View Mirror), Rear Cross Traffic Alert, 360 graden Panoramic View Monitor en Blind Spot Monitor. Ook beschikt hij over instapverlichting aan de bestuurders- en passagiers zijde. Toyota levert de RAV4 Black Edition alleen als Hybrid. Die is voorzien van een efficiënte aandrijflijn die bestaat uit een 2,5 liter benzine 4 cilinder, krachtige elektromotor(en) en een standaard automaat. Het vermogen van de voorwielaangedreven uitvoering bedraagt 218 pk en als AWD is de RAV4 Hybrid 222 pk sterk. Het trekvermogen (geremd) van deze variant bedraagt 1.650 kilo.

Reageren is niet mogelijk.