Volkswagen Caddy gaat kamperen

0

Er zijn spannendere auto’s denkbaar dan ‘geel kenteken’ versies van bestelwagens. Volkswagen is zich hier van bewust en komt daarom met een kampeerversie van de Caddy. Zo’n variant heeft een hoog lifestyle gehalte en dat is natuurlijk helemaal van deze tijd. Met name nu door de uitbraak van het corona virus veel mensen geen zin hebben in groepsvakanties.

De angst om in een vliegtuig, op een cruiseschip of tijdens een hotelverblijf geïnfecteerd te raken is groot. Dat heeft er toe geleid dat de populariteit van de kampeerwagen naar ongekende hoogten is gestegen. Bij Volkswagen ruiken ze daardoor extra omzetkansen. Deze fabrikant biedt namelijk als één van de weinig spelers op de automarkt zelf kampeerversies aan van enkele van haar modellen. De California is de bekendste. De geschiedenis van die kampeerbus gaat terug tot halverwege vorige eeuw.

Vorig jaar introduceerde Volkswagen voor het eerst de Grand California, die gebaseerd is op de Crafter. Die is minstens een meter langer en hoger dan het model dat de Transporter als basis heeft. Nu werkt Volkswagen aan een kleinere kampeervariant. Die zal gebaseerd worden op de nieuwe Caddy. Ideaal voor een weekendje weg, aldus de Duitsers. In de Caddy Mini Camper kunnen 2 mensen slapen op een bed van 2 meter lang. Die bevindt zich op de plaats van de achterbank. Voor de rest belooft Volkswagen veel slimme opbergvakken.

Ruimte voor een geïntegreerd kookstel, spoelbak of sanitair is er niet. De kampeer Caddy wil vooral de tent vervangen. De ruiten kunnen verduisterd worden, er is ruimte voor een kampeertafel plus klapstoelen en voor wie ’s nachts naar de sterren wil staren, er is een glazen panoramadak van 1,4 vierkante meter. Is de oppervlakte van de kampeer Caddy jou toch iets te krap? Dan kan je nog altijd opteren voor een tent die je aan de achterklep vastmaakt. Dan komen er direct heel wat vierkante meters bij.

De definitieve versie van het nieuwe kampeermodel van Volkswagen wordt in september officieel voorgesteld. Momenteel is de Caddy Camper er alleen nog maar op deze tekeningen. Mogelijk gaat de productieversie Caddy Beach heten, net zoals de kampeerversie van de vorige generatie van de bedrijfswagen. Caddy Mini Camper is ook een optie. Kopers zullen kunnen rekenen op diverse rij hulpsystemen, waaronder travel & trailer assist. De TSI benzine en TDI diesel motoren (van 76, 102 of 122 pk) voldoen aan de strengste uitstoot normen, zodat de milieuschade reuze mee zou moeten vallen.

 

Reageren is niet mogelijk.