Prijs vergelijking nieuwe Audi S3

0

De prijzen van de Audi S3 Sportback en S3 Limousine zijn bekend. Er kan worden ingestapt vanaf 63.990 euro. Ongeacht de carrosserievorm zit er onder de kap een 2.0 TFSI motor van 310 pk. Daarmee kan je razendsnel onderweg zijn of heerlijk comfortabel cruisen in de wetenschap dat jouw Audi altijd extra power bezit. Per oktober staan de nieuwe S3 Sportback en S3 Limousine bij de dealer. De laatste uitvoering is er vanaf 64.280 euro.

De S3 Sportback en S3 Limousine worden standaard geleverd in Pro Line Plus tenue. Zij zijn uitgerust met zaken als 18 lichtmetalen velgen, LED koplampen & LED achterlichten met dynamisch knipperlicht, MMI navigatie Plus, de Audi Virtual Cockpit Plus, Camera gebaseerde verkeersbordenherkenning, stoelverwarming vóór en automatische airconditioning met 3 temperatuurzones.

AudiBMWHondaMercedes-AMGMini
S3 Sportback1-serieCivicA-klasseClubman
Pro Line PlusM35i xDriveType-R GT35 4MaticJCW ALL4
63.990 euro60.662 euro59.215 euro64.942 euro56.990 euro
AudiAlfa RomeoBMWMercedes-AMGVolvo
S3 LimousineGiulia2-serie Gran C.CLAS60
Pro Line Plus2.0T Veloce AWDM35i xDrive35 4MaticT8 Polestar
64.280 euro62.450 euro62.871 euro68.067 euro64.995 euro

Tegen een meerprijs van 5.260 euro kunnen de Sportback en S3 Limousine worden geleverd als Edition One. In dat geval zijn zij voorzien van 19 inch lichtmetalen velgen, het Optiekpakket Zwart (inclusief zwarte Audi ringen en het dak in zwart), privacy glas, Matrix LED koplampen met vóór en achter de dynamische knipperlichten, carbon decorinleg en zowel de kofferklep spoiler als de buitenspiegelbehuizing uitgevoerd in carbon.

De nieuwe S3 heeft een 310 pk / 400 Nm sterke 2.0 TFSI onder de kap die is gekoppeld aan een 7-traps S-tronic automaat met dubbele koppeling. De vierwielaangedreven Audi sprint in 4,8 seconden naar een snelheid van 100 km/u en heeft een topsnelheid die elektronisch is begrensd op 250 km/u. Zowel de S3 Limousine als S3 Sportback staat op een sportonderstel waarmee het tweetal 1,5 centimeter dichter tegen het asfalt ligt. Een ophanging met Damper Control is optioneel. Uiteraard zorgt een aangepast remsysteem ervoor dat de S3 weer tijdig tot stilstand is te brengen. Vanzelfsprekend gaat het sportieve hart van de S3 hand in hand met een extra dik uiterlijk. Zo zijn zowel de Sportback als de Limousine van buiten onder meer te herkennen aan hun aangepaste grille met een ruitpatroon. In de bumpers zijn grote luchtinlaten gezaagd en geheel volgens S traditie zijn de spiegelkappen in aluminium look uitgevoerd. Onderaan de achterkant hangen te midden van een diffusor de sets dubbele uitlaatpijpen die kenmerkend zijn voor de S modellen.

Reageren is niet mogelijk.