Audi breidt garantietermijn uit naar 4 jaar

0

In Nederland wordt elke nieuwe Audi met benzine- of diesel- motor voortaan standaard geleverd met een garantietermijn van 4 jaar.

De nieuwe garantietermijn van 4 jaar voor Audi modellen met een verbrandingsmotor bestaat uit 2 elementen. Na de fabrieksgarantie van 2 jaar treedt automatisch de officiële ‘Extra Garantie’ in werking. Ook deze is geldig in heel Europa. Voor de Extra Garantie geldt een kilometerbeperking van 100.000 kilometer, maar de dekking is in lijn met die van de fabrieksgarantie. Mocht zich in die periode onverhoopt een defect voordoen als gevolg van een materiaal- of fabricagefout, dan wordt het euvel kosteloos hersteld en worden de loon- en materiaalkosten vergoed, zonder een vorm van eigen risico.

De garantie van 4 jaar hoort bij de auto. Als de Audi binnen de garantieperiode wordt verkocht, kan dus ook de nieuwe eigenaar er een beroep op doen. Om in aanmerking te komen voor de officiële garantie, dient de Audi in kwestie volgens fabrieksvoorschrift te zijn onderhouden.

Audi klanten die via de Nederlandse dealerorganisatie een nieuwe auto aanschaffen, profiteren ook van 2 jaar gratis Mobiliteitsservice. Daarmee is pechhulp in heel Europa onderweg gegarandeerd. Door het onderhoud van die Audi uit te voeren bij een officiële Audi dealer, wordt deze Mobiliteitsservice gratis verlengd tot de volgende serviceafspraak.

Naast 4 jaar garantie en de Mobiliteitsservice zijn er nog meer ‘Audi zekerheden’. Voor alle modellen met een volledig verzinkt koetswerk geldt een carrosserie garantie van 12 jaar (6 jaar voor de andere modellen). Daarnaast is 3 jaar lak garantie van toepassing. En bij de elektrisch aangedreven e-Tron modellen (die geleverd worden inclusief 6 jaar onderhoud) en de stekker hybride auto’s van Audi is de hoogvoltageaccu 8 jaar lang van garantie voorzien (maximaal 160.000 km).

Reageren is niet mogelijk.