Exclusief: de First Edition van de BMW X5 M Competition en X6 M Competition

0

Superieure kracht en extravagante styling maken de X5 M Competition en de X6 M Competition volgens BMW tot een uniek totaalpakket. Er is nu tijdelijk een nóg exclusievere uitvoering leverbaar: de First Edition. Die accentueert het bruisende en onderscheidende karakter van deze M modellen in het SUV segment nog eens extra.

De First Edition maakt de X5 M Competition en X6 M Competition met nauwkeurig door BMW op elkaar afgestemde designelementen tot bijzondere high performance modellen. Technisch zijn er geen verschillen met de reguliere uitvoering, dus dat betekent een vermogen van 625 pk (afkomstig van een dubbel geblazen V8 motor), een M specifiek onderstel en M xDrive vierwielaandrijving. De First Edition uitvoeringen worden geproduceerd in een gelimiteerde oplage van ieder 250 exemplaren. Zij zijn nu al te bestellen.

De speciale carrosseriekleur Frozen Dark Silver, exclusief leverbaar voor deze First Editions, benadrukt volgens BMW het exterieurdesign van de X5 M Competition en X6 M Competition. Deze matte kleur brengt de gespierde proporties, de heldere vormen en de kenmerkende M details van de carrosserie naar de voorgrond, ongeacht hoe het licht op de BMW valt. De First Edition kan ook worden besteld in de speciale carrosseriekleur Frozen Marina Bay Blue. Daarnaast beschikt de gelimiteerde editie over lichtmetalen M wielen in Sterspaak styling, die exclusief voor de First Edition uitgevoerd zijn in hoogglans Jet Black. De wielen (vóór 21 inch, achter 22 inch) zijn uitgerust met bredere achterbanden. Een aantal elementen zijn van met koolstof versterkt kunststof (CFRP) vervaardigd. Voorbeelden zijn de spiegelkappen en de achterspoiler van de X6. Een M Carbon motorafdekking behoort eveneens tot de uitrusting van de First Edition.

Merino vol lederuitrusting in Silverstone/Midnight Blue zorgt volgens BMW er voor dat het interieur naadloos op de carrosseriekleuren aansluit. Inzetten van zwart Alcantara in de stoelwangen en contrast stiksel in Sakhir Orange benadrukken de sportieve contouren van de M multifunctionele stoelen. Ook de portier panelen en het instrumentenpaneel zijn afgewerkt met contrast stiksel. Het met leder beklede instrumentenpaneel sluit volgens BMW op zijn beurt perfect aan op de hemelbekleding in Alcantara in Midnight Blue.

Het hightech en extreem lichtgewicht carbon komt ook terug in het interieur van de First Edition. Zo zijn de interieurlijsten leverbaar met een speciaal, modelspecifiek design. Het zilverkleurige opschrift ‘First Edition 1/250’ (aangebracht voordat de lijst werd afgewerkt met een heldere coating) benadrukt het exclusieve karakter van de First Edition modellen. Wanneer deze interieurlijsten worden besteld, dan heeft de modelaanduiding op de afdekking van de bekerhouders hetzelfde design.

De BMW X5 M Competition First Edition en X6 M Competition First Edition worden zoals gezegd geproduceerd in een oplage van ieder 250 exemplaren en zijn per direct te bestellen. Wat de speciale uitvoeringen kosten, is nog niet bekendgemaakt. De X5 M Competition en X6 M Competition hebben in reguliere uitvoering een prijskaartje van respectievelijk 216.416 euro en 218.836 euro. Reken maar dat daar nog heel wat duizenden euro’s bovenop komen voor de First Edition. Daarmee komt het SUV duo in Bentley Bentayga prijs territorium …

Reageren is niet mogelijk.