Prijs indicatie Audi TT S-Line Competition Plus

0

Audi heeft op de Duitse thuismarkt de TT S-Line Competition Plus gepresenteerd. Het actiemodel is er als Coupé en als Roadster. In beide gevallen is het recept de combinatie van 2 uitrustingspakketten waarmee het ‘basismateriaal’ (de 45 TFSI uitvoering) een stoerder en sportiever uiterlijk krijgt.

Als 45 TFSI heeft de TT een 245 pk variant van de 2.0 TFSI motor onder de kap. Een S-tronic automaat met 7 versnellingen en dubbele koppeling is standaard. In eerste instantie is het actiepakket voorbehouden aan de voorwielaangedreven versie van de TT. Over enkele maanden is de Quattro uitvoering aan de beurt. De speciale TT S-Line Competition Plus versie combineert het S-Line exterieurpakket (dat de TT sportiever aankleedt in de vorm van dikkere bumpers, een andere grille, luchtinlaten aan de zijkant en een diffusor) met het Optiek pakket (dat onder meer de grille, het Audi logo, de diffusor, de luchtinlaten, de buitenspiegel kappen, de uitlaatpijpen en de vaste achterspoiler van een glanzend zwarte lak voorziet). Zwarte 19 inch velgen zijn standaard, maar wie bijbetaalt kan 20 inch exemplaren krijgen. Het S-Line sportonderstel zorgt er voor dat de TT 10 millimeter dichter boven het asfalt hangt. Verder beschikt de TT S-line Competition Plus over rode remklauwen.

Ook binnenin doet het S-Line pakket van zich spreken want de Plus sportstoelen zijn bekleed met donker leder en alcantara, of optioneel met donker nappa leder. Contraststiksels en S logo’s in de hoofdsteunen voegen wat accenten toe.

De TT S-Line debuteert als Competition Plus (‘Audi speak’ voor actiemodellen) zoals gezegd op de Duitse markt. Of deze versie ook bij ons leverbaar wordt, kan de importeur nog niet bevestigen. Wel is duidelijk dat Audi, actie of niet, kiest voor een premium prijsstelling. De Coupé kost namelijk omgerekend naar het Nederlandse fiscale klimaat 68 mille en voor de Roadster komt daar dan nog 2.500 euro bij. Veel geld? Ach, het is maar hoe je het bekijkt. De Audi TT is met zijn laatste ronde bezig en hard op weg een collectors item te worden want een opvolger is niet gepland. Doe jouw voordeel dus met deze belegging tip!

Reageren is niet mogelijk.