Exclusief: Audi TTS Competition Plus en Bronze Selection trim

0

Audi breidt de TT serie uit met de nieuwe TTS Competition Plus. Deze extra potente versie van de TTS Coupé en Roadster is voorzien van vele sportieve extra’s en een vermogen van 320 pk. Eveneens nieuw voor de Audi TT en TTS serie is de Bronze Selection uitrusting van Audi Sport. Dit pakket versterkt het design van de Coupé en Roadster met subtiele bronskleurige accenten en tal van uitrustings features.

Als Competition Plus is de TTS niet alleen goed voor een vermogen van 320 pk, maar ook voor een maximumkoppel van 400 Newtonmeter. Daarmee accelereert de Coupé vanuit stilstand in 4,5 seconden naar 100 km/u (Roadster: 4,8 seconden). De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. De 2,0 liter TFSI turbobenzinemotor wordt standaard gecombineerd met een 7-traps S-tronic automaat met dubbele koppeling. Quattro permanente vierwielaandrijving en Audi Magnetic Ride schokdempers zijn ook bij de prijs inbegrepen.

Andere zaken die bij de TTS Competition Plus tot de standaarduitrusting behoren, zijn LED koplampen, Audi ringen op de dorpels, privacy glas (enkel Coupé), rode remklauwen en 20 inch hoogglans zwarte 10-spaaks velgen. De vaste achtervleugel en diverse andere in donkere tinten uitgevoerde exterieur features (waaronder de zwarte Audi ringen) voor & achter versterken volgens de importeur de sportieve ambities.

Het interieur van de TTS Competition Plus onderscheidt zich onder meer door de 12,3 inch grote Audi Virtual Cockpit, exclusieve lederen bekleding met bijbehorende in leer afgewerkte sierdelen, carbondetails en een met Alcantara en leer bekleed en een afgevlakt stuur met 12-uurs markering van Audi Exclusive.

 

Audi TT en TTS Bronze Selection

Voor wie prijs stelt op (nog) meer exclusiviteit, is er nu de Bronze Selection uitvoering van Audi Sport. Zoals de naam al doet vermoeden, worden daarbij delen van de stoelbekleding, de console en ventilatieopeningen in een bronzen kleur uitgevoerd, met bijbehorende koperkleurige sierstiksels voor de sportstoelen. De Bronze Selection is te bestellen in de carrosseriekleuren Chronos grijs, Glacier wit en Mythos zwart; tinten die volgens de importeur stijlvol samengaan met de bronskleurige 20 inch 5-spaaks velgen.

De Audi ringen op de dorpels zijn eveneens in brons uitgevoerd. Naast LED verlichting voor & achter beschikken de Bronze Selection modellen over een B&O geluidsinstallatie, aluminium sierdelen en een uitgebreider leerpakket. Achter is deze uitvoering te herkennen aan verchroomde einddempers van het uitlaatsysteem aan weerszijden van de auto (de TTS beschikt over 2 dubbele pijpen). De honingraat Singleframe grille is bij de TT Bronze Selection in hoogglans zwart uitgevoerd en bij de TTS in mat titanium zwart.

De prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe Audi TTS Competition Plus en het Bronze Selection pakket voor de TT en TTS worden door Audi in aanloop naar de Nederlandse marktintroductie in het eerste kwartaal van 2021 bekendgemaakt.

Reageren is niet mogelijk.