Ook als stekker hybride: de nieuwe Opel Astra

0

Opel blijft doorgaan met het lanceren van nieuwe modellen met Franse PSA genen. De eerstvolgende auto die de transitie gaat maken, is de Astra. De nieuwe generatie zal in september worden gepresenteerd. Als het corona virus dan onder controle is, zal dat live voor het publiek op de nieuwe IAA in München gebeuren.

De basis bij de Franse PSA genen is het EMP2 onderstel. Dat is nu onder andere onder de eigen Grandland X te vinden, naast het Franse SUV trio Citroën C5 Aircross, DS 7 Crossback en Peugeot 3008 / 5008. Dit betekent dat de nieuwe Astra leverbaar wordt in een stekker hybride uitvoering. Er zijn varianten gepland waarbij het primair te doen is om het reduceren van het benzineverbruik (met een systeemvermogen van 180 pk of 225 pk), maar ook een GSi uitvoering met minimaal 300 pk en vierwielaandrijving is denkbaar. De huidige generatie Astra heeft het zonder sportieve topversie moeten doen, maar de nieuwe editie maakt dat goed met een variant die in één adem genoemd kan worden met de Audi S3, BMW M135i, Mercedes-AMG A 35 4Matic en de Volkswagen Golf R. Als Opel daar zijn merkimago niet mee kan oppoetsen, dan weer Autointernationaal.nl het niet meer.

Lager in het modelgamma kunnen wij mild hybride versies verwachten. De betreffende techniek zal toegepast worden op de 1,2 liter 3 cilinder PureTech turbobenzine motor van PSA. Ook keert de 4 cilinder dieselmotor terug bij de Astra. De huidige editie heeft een 3-pitter onder de kap. Voor een volledig elektrische Astra is het wachten op 2028 als de navolgende generatie Astra klaar moet zijn. De kans is groot dat die helemaal niet meer zal worden aangeboden met verbrandingsmotoren.

Maar laten wij niet te veel op de zaken vooruit lopen en terugkeren naar de Astra die volgend jaar debuteert. Die krijgt net zo’n Vizor neuspartij als de Mokka. Dat geeft de nieuwe Astra een uitstraling die zowel ingetogen als assertief is. Naast een 5-deurs hatchback versie is er ook weer een Sports Tourer stationwagen gepland. Ook binnenin ondergaat de Astra een metamorfose. Het dashboard zal namelijk worden voorzien van het zogeheten Pure Panel van de Mokka. Dat betekent 2 grote schermen die vrijwel naadloos in elkaar doorlopen. Met dergelijke hightech moet Opel zijn imago ook kunnen oppoetsen.

Reageren is niet mogelijk.