Prijs vergelijking Kia Soul (update)

0

Kia breidt het gamma van de e-Soul uit met nieuwe uitvoeringen. De elektrische cross-over was er al met 2 verschillende accupakketten, maar de grootste variant (64 kWh) kan nu worden gecombineerd met eenvoudigere uitrusting niveaus.

De e-Soul krijgt ook een lagere instapprijs: met het 39,2 kWh grote accupakket en dus voorzien van de 136 pk / 395 Nm sterke elektromotor kost hij voortaan als ComfortLine 33.495 euro. Voorheen was men 34.020 euro voor deze uitvoering kwijt. De e-Soul 39,2 kWh, die een actieradius van 276 kilometer heeft en in 9,9 tellen naar 100 km/u sprint, is er ook als DynamicLine (35.495 euro; voorheen 36.020 euro) en DynamicPlusLine (36.395 euro; voorheen 37.020 euro). Met het 64 kWh grote accupakket, goed voor een actieradius van 452 kilometer) kon er voorheen pas in de e-Soul worden ingestapt voor 41.995 euro. Je kreeg dan direct het DynamicPlusLine uitrusting niveau. Die combinatie is nog steeds mogelijk, maar de prijs is verlaagd naar 39.495 euro. De e-Soul met de 204 pk / 395 Nm sterke elektromotor, die een topsnelheid heeft van 167 km/u, is er voortaan ook als ComfortLine en DynamicLine. Die kosten respectievelijk 36.495 euro en 38.495 euro. De e-Soul 64 kWh blijft daarnaast leverbaar als hoog gepositioneerde ExecutiveLine. Die heeft een prijs van 43.495 euro. Dat is 1.000 euro minder dan voorheen.

KiaRenaultVolkswagen
e-SoulZoéID.3
64 kWh Comfort52 kWh Intens58 kWh Life
36.495 euro36.190 euro37.990 euro

De meerprijs van de 204 pk sterke elektromotor in combinatie met het 64 kWh grote accupakket ten opzichte van de 136 pk sterke e-Soul 39,2 kWh bedraagt bij identieke uitrusting voortaan dus 3.000 euro.Als ComfortLine is de e-Soul niet bepaald karig uitgerust. Adaptieve cruise controle is bijvoorbeeld standaard, evenals een achteruitrijcamera, een DAB+-radio, automatische airconditioning, elektrisch verstelbare buitenspiegels met verwarmingsmogelijkheid, LEd koplampen plus achterlichten, een met leer bekleed stuurwiel en 17 inch lichtmetalen velgen. De e-Soul DynamicLine heeft als extra uitrusting onder meer een 10,25 inch scherm voor het infotainmentsysteem met navigatiefunctie, parkeersensoren achter, batterijverwarming en dakrails. De DynamicPlusLine voegt daar zaken als elektrisch inklapbare buitenspiegels, parkeerpiepers voor, een regensensor, stof/lederlook bekleding en stuur- plus stoelverwarming aan toe. De 64 kWh versie heeft ook nog eens een warmtepomp en het Trailer Pack. De topversie van de e-Soul modelreeks, de ExecutiveLine, zit volgestopt met zaken als een audiosysteem van Harman Kardon, dodehoekdetectie, een inductielader, Rear Cross Traffic Alert, een Head-up display, volledig lederen bekleding, elektrisch verstelbare voorstoelen en verwarming én koeling van de achterbank. Ook heeft deze uitvoering het SUV-pack dat een reeks designdetails in cross-over stijl aan het exterieur van de e-Soul toevoegt.

Reageren is niet mogelijk.