Ferrari Purosangue laat zich zien

0

Ferrari is druk bezig met het testen van de Purosangue. We hebben al veel zogeheten test muilezels gezien met onderhuids de techniek van de eerste SUV van de Italiaanse sportwagenspecialist, maar nu kon rond Maranello dit prototype worden betrapt.

De Purosanque werd gefilmd nabij het circuit van Fiorano. Toen Enzo Ferrari in de jaren vijftig begon met de verkoop van straatauto’s, had hij maar één doel: zijn raceteams financieren. Natuurlijk worden die sportwagens door velen vereerd, maar de baas van het bedrijf was minder populair. Enzo Ferrari stond bekend om zijn weinig klantvriendelijke instelling. Voor hem waren kopers van de sportwagens gewoon een bron van inkomsten waardoor hij snellere Formule 1 auto’s kon bouwen en races kon winnen.

Dit is de reden waarom de Purosangue van Enzo Ferrari zeker een heel gelukkige man zou maken. In 2020 vertegenwoordigen SUV modellen namelijk een enorme inkomstenstroom voor bijna alle autofabrikanten. Ferrari hoopt daarom dat de Purosangue ook haar verkoop zal stimuleren, en meer nog, zo veel geld zal opbrengen dat er extra leuke activiteiten op circuitgebied ontplooid kunnen worden. Gezien het feit dat bedrijven als Lamborghini, Aston Martin, Bentley, Porsche, Rolls-Royce en vele anderen een SUV aan hun assortiment hebben toegevoegd, is het niet verrassend dat Ferrari hen nu volgt.

De Italianen arriveren tamelijk laat op het SUV feestje (de Purosangue is zelfs de laatste van de high-end SUV modellen die op de markt komt), maar desondanks is er sprake van een geweldige primeur! Het alternatief van Ferrari voor onder andere de DBX en de Cayenne wordt ongeveer even groot als de GTC4 Lusso en de FF. Qua carrosseriehoogte wordt de Purosangue een kruising tussen een cross-over en een Shooting Brake. Van ‘op de bok zitten’ is dus geen sprake. Voor de aandrijving gaat een nieuwe V6 motor zorgen met stekker hybride techniek. Een systeemvermogen van 750 pk is dan niet onmogelijk. De betreffende techniek is afkomstig van de SF90 Stradale.

De Ferrari Purosangue zou in 2021 zijn debuut moeten beleven voordat hij (eindelijk!) in 2022 op de markt komt. Het voertuig dat op deze spionagefoto’s is te zien, komt heel dicht bij het productiemodel.Aangezien dit de eerste SUV is, moet Ferrari veel moeite doen om het chassis en alle nieuwe elementen te ontwikkelen.We zien nog niet precies hoe de Purosangue eruit komt te zien, maar het uiterlijk lijkt sterk op dat van een Maserati Levante.Deze Ferrari, die dagelijks door het hele gezin kan worden gebruikt, zal naar verwachting enorm commercieel succes hebben, wat zal helpen om het marktaandeel van het merk te vergroten en de inkomsten te verhogen.Dit kan genoeg zijn om geld opzij te zetten om een ​​efficiëntere 1-zitter te ontwikkelen voor het Formule 1-seizoen 2022.

Reageren is niet mogelijk.