Volkswagen e-Golf maakt plaats voor ID.3

0

Deze week rolt in het Duitse Dresden het laatste exemplaar van de Volkswagen e-Golf van de band. De elektrische middenklasser maakt dan plaats voor de ID.3. Die is nu nog afgerond 4.000 euro duurder dan de e-Golf, maar het gamma wordt snel uitgebreid met een betaalbare instapversie.

De Volkswagen fabriek in Dresden wordt in recordtijd omgebouwd, zodat vanaf eind januari aldaar de opvolger ID.3 van de band kan rollen. Van de e-Golf, die van 2014 tot 2020 ook Wolfsburg geproduceerd werd, zijn in totaal 145.561 stuks gemaakt. Voor een geëlektrificeerde uitvoering van een brandstofmodel is dat geen slecht resultaat.

De ID.3 is vanaf de tekentafel ontworpen als elektrische auto. Hiervoor Volkswagen het nieuwe MEB platform (Modulair Elektrische Bouwkast) ontwikkeld. Sinds de introductie van de ID.3 op de Europese markt, afgelopen september, zijn al meer dan 28.000 exemplaren aan klanten afgeleverd. Volkswagen laat weten dat er begin 2021 een nieuwe, betaalbare basisversie van de ID.3 verschijnt. Die gaat niet veel meer kosten dan de e-Golf.

 

Reageren is niet mogelijk.