Jubileummodel in gelimiteerde oplage: de Porsche Boxster 25 Years

0

Porsche viert de 25ste verjaardag van zijn sportieve roadster met een speciaal jubileummodel: de Boxster 25 Years. Dit model wordt gebouwd in een gelimiteerde oplage van 1.250 exemplaren. Als basis dient de 718 Boxster GTS 4.0 met zijn 400 pk sterke 4,0 liter 6 cilinder boxermotor.

De Boxster 25 Years vormt een eerbetoon aan de Boxster conceptstudie die in 1993 werd gepresenteerd op de autoshow van Detroit. Het nieuwe jubileummodel is gelakt in dezelfde kleur: GT zilver metallic. Opvallend zijn de details in de kleur Neodyme; een bruintint met een koperachtige gloed. Deze kleur is aangebracht op de voorspoiler, de luchtinlaten op de flanken, de belettering en de in 2 tinten uitgevoerde 20 inch velgen.

Andere opvallende details zijn het aluminiumkleurige tankdeksel met Porsche inscriptie, de aluminium eindstukken van de sportuitlaat en de zwarte omlijsting van de voorruit. De Boxster 25 Years kan ook worden besteld in de kleuren diepzwart metallic en Carrara wit metallic. De in een gelimiteerde oplage van 1.250 exemplaren gebouwde Porsche kan per direct worden besteld voor een consumentenadviesprijs van 138.900 euro en staat eind maart 2021 in de showroom.

Ook het met bordeauxrood leer beklede interieur van de Boxster 25 Years is een ode aan het studiemodel uit 1993. Het jubileummodel wordt geleverd met een rode stoffen kap waarin de tekst ‘Boxster 25’ is geborduurd. Op verzoek kunnen het interieur en het dak in zwart worden uitgevoerd. Tot de standaarduitrusting van de Boxster 25 Years behoren onder meer het interieurpakket aluminium, de in 14 richtingen verstelbare sportstoelen, dorpel lijsten met de inscriptie ‘Boxster 25’ en een verwarmd multifunctioneel GT sportstuur.

Het jubileummodel wordt voortgestuwd door de 400 pk sterke, atmosferische 4,0 liter 6 cilinder boxermotor van de 718 Boxster GTS 4.0. De Boxster 25 Years is leverbaar met zowel een handgeschakelde 6 versnellingsbak als met een 7-traps PDK automaat met dubbele koppeling. De auto heeft een topsnelheid van 293 km/u.

Voorzien van de PDK transmissie en het standaard Sport Chrono Pakket accelereert hij in 4,0 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Ook een 10 mm verlaagd Porsche Active Suspension Management (PASM) sportonderstel en Porsche Torque Vectoring (PTV) met een mechanisch Limited-slip differentieel behoren tot de standaarduitrusting.

 

Reageren is niet mogelijk.