Krijgt Dacia een nieuw logo?

0

Deze afbeelding van een nieuw Dacia logo is op internet verschenen.Deze gestileerde letters doen denken aan het merkembleem van DeLorean.

De Renault Groep bereidt zich voor om belangrijke aankondigingen te doen op 14 januari. Onder de merken die een ‘revolutie’ zullen ondergaan, bevindt zich Dacia.De Roemeense dochter zou in dit kader ook een gloednieuw logo kunnen krijgen, zoals blijkt uit een afbeelding die op verschillende sites wordt gedeeld.

Op 14 januari onthult Luca de Meo, de CEO van de Renault Groep, zijn nieuwe strategische plan. Dacia is daar een integraal onderdeel van. In de komende 2 jaar zal het gamma van de Roemeense autofabrikant een grondige revisie ondergaan en zichzelf emanciperen om een ​​op zichzelf staand merk te worden. Dit zou voor Dacia ook de mogelijkheid kunnen zijn om zichzelf te trakteren op een nieuw logo. Zo gek is dat niet, want het merkwapen is sinds 2010 (na licht geretoucheerd te zijn in 2015) niet veranderd.

Een afbeelding van een zeer gestileerd Dacia logo verscheen op het web naast ‘Renaulution’, het langverwachte nieuwe strategische plan van het Franse moederbedrijf. Is dat wel of geen toeval? Formeel is er sprake van een mysterie want Dacia heeft op haar beurt (nog) niets over het onderwerp gecommuniceerd. Wat ik kan zeggen is dat de zeer geometrische vorm van de letters het mogelijk maakt om een ​​nieuwe visuele identiteit te baren door de ‘D’ en de ‘C’ samen te voegen. Dit doet denken aan ‘DMC’ van de DeLorean Motor Company.

Welk model zal er als eerste van het nieuwe Dacia logo profiteren? Zal de toekomstige SUV met 7 zitplaatsen en hybride aandrijftechniek zijn, die officieel pas in het najaar van 2021 wordt gepresenteerd? Of krijgt de vernieuwde Dacia Duster, die verwacht wordt in september, deze primeur? Het is een mogelijkheid! Een ding is zeker: het is niet de elektrische stadsauto Spring die als eerst het nieuwe logo opgespeld zal krijgen. Toen die eind 2020 werd gepresenteerd, droeg hij nog het oude embleem. Net als de derde generatie Sandero die afgelopen september werd voorgesteld. Deze 2 modellen geven echter duidelijk aan dat Dacia wil moderniseren door producten aan te bieden die enerzijds hightech en innovatief zijn, maar anderzijds nog altijd zeer aantrekkelijk geprijsd zijn. Na 14 januari, als de toekomstplannen voor Dacia gepresenteerd zijn, weten wij meer over een eventuele nieuwe identiteit  …

 

Reageren is niet mogelijk.