Autohotel voor opslag waardevolle auto’s geopend

0

Eigenaren van oldtimers, youngtimers, klassiekers en luxe sportwagens kunnen hun waardevolle auto sinds deze week gemakkelijk stallen in speciaal daarvoor ingerichte opslagruimtes in Weesp. Met de nieuwe formule speelt de aanbieder van opslagruimte Allsafe in op de vraag naar professionele opslag van waardevolle auto’s.

De kostbare auto’s krijgen een stofvrij en geconditioneerd plekje op een van de drie verdiepingen van de vestiging aan de Chocoladeweg 4 in Weesp. In de zogeheten Engine Rooms is ruimte voor 130 auto’s en 30 motoren. “In een mum van tijd was 20 procent van de parkeerplekken al gereserveerd. Wij verwachten dat het niet lang duurt tot de overige plekken ook vol zijn”, aldus directeur Eric Stubbé van Allsafe. “Deze locatie ligt net onder de rook van Amsterdam waar een groot parkeertekort is. Ook registreren wij in Weesp een grote behoefte aan de stalling van oldtimers”. Later wordt het aantal beschikbare plekken nog uitgebreid door de installatie van een parkeerrobot die de klassiekers efficiënt parkeert.

Met een speciale app krijgen de gebruikers toegang tot het pand. Via een beveiligde sluis rijden ze hun auto direct de autolift in. De Engine Rooms in Weesp beslaan zoals gezegd 3 verdiepingen, waaronder een aparte etage voor moderne supersportwagens en eentje voor oldtimers. Op de bovenste verdieping is het binnenkort ook mogelijk de auto te stallen in een eigen afgesloten ruimte. De eigenaar huurt in dat geval een ruimte van 18 vierkante meter, al dan niet volledig omgebouwd tot een unit met een eigen toegangsdeur.

De auto’s worden op zogenaamde ‘flatstoppers’ geplaatst. Dit zijn bandenschoenen die voorkomen dat autobanden vervormen. Ter bescherming van de carrosserie zijn er speciale autohoezen ontwikkeld. Huurders kunnen hun banden laten wisselen door de monteurs van BandenThuis. Ook is er een was box aanwezig, zodat de auto schoon kan worden weggezet. De vloeistoffen kunnen worden gecontroleerd, de bandenspanning gecheckt en eventuele lekkages worden opgemerkt en aangepakt. Ook biedt het bedrijf een haal- en brengservice aan.

Tegelijkertijd met Weesp openen ook de Engine Rooms in Oegstgeest en later in het jaar volgen Bergen op Zoom en Alkmaar.

Reageren is niet mogelijk.