Skoda Enyaq iV voortaan ook als Sportline

0

Skoda zet een nieuwe uitvoering van de elektrische Enyaq iV op de bestellijst: de enigszins sportief uitgedoste Sportline. In deze vorm is de elektrische Tsjech vanaf het voorjaar te bestellen.

Uiterlijke kenmerken van de Skoda Enyaq iV Sportline zijn glanzend zwarte accenten (op de grille, de raamomlijsting, de dakrails en in de diffusor). De zijschorten zijn bij deze uitvoering in carrosseriekleur uitgevoerd. Daarnaast beschikt de Enyaq iV Sportline standaard over gepolijste 20 inch lichtmetalen Vega velgen (Betria exemplaren met een diameter van 21 inch zijn optioneel verkrijgbaar).

LED Matrix koplampen met 24 modules zijn standaard. Dat zorgt ervoor dat de bestuurder het groot licht altijd aan kan laten staan zonder dat hij andere weggebruikers daarmee verblindt. De intelligente lichttechnologie schakelt automatisch afzonderlijke segmenten van de lichtstraal uit wanneer de camera op de voorruit voertuigen, personen en objecten detecteert die het licht weerkaatsen. Daarnaast hangt de Sportline uitvoering dankzij een sportchassis aan de voorkant 1,5 centimeter en aan de achterzijde 1 centimeter dichter boven het asfalt dan de reguliere versie.

Zwart overheerst in het interieur van de Sportline, al zitten er op het dashboard en de deurpanelen ook kunstleer met grijze stiksels. Her en der plakt Skoda een stripje nep koolstofvezel. Sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen (bekleed met Suedia microvezel en voorzien van grijze biezen) maken, net als de aluminium look pedalen en het 3-spaaks met leder beklede multifunctionele stuurwiel (met gebruiksvriendelijke knoppen en kartelwieltjes), eveneens deel uit van het Sportline feestje.

De vloermatten met grijze bies matchen volgens Skoda perfect bij de rest van het interieur. Het sportstuur is voorzien van grijze contraststiksels en de onderste spaak heeft een badge met het Sportline logo.

De Sportline uitvoering komt beschikbaar voor de Enyaq iV 60, Enyaq iV 80 en Enyaq iV 80x. Die eerste heeft een 180 pk en 310 Nm sterke elektromotor op de achteras en kan dankzij een 62 kWh groot accupakket “meer dan” 400 kilometer elektrisch rijden (gemeten volgens de WLTP norm). De Enyaq iV 80 is 204 pk sterk en heeft een 82 kWh groot accupakket. De actieradius van deze variant bedraagt volgens Skoda op “tot ruim” 520 kilometer. De Enyaq iV 80x is diens vierwielaangedreven variant. Dankzij 2 elektromotoren is hij 265 pk en 425 Nm krachtig. Zoals zijn typeaanduiding al aangeeft, heeft ook de Enyaq iV 80x het 82 kWh grote accupakket, maar door de vierwielaandrijving is het rij bereik iets minder groot: 500 kilometer.

De topsnelheid voor alle aandrijflijnvarianten is 160 km/u. Nederlandse prijzen volgen in de aanloop naar de marktintroductie.

 

Reageren is niet mogelijk.