Dat is geen verrassing: marktintroductie Alfa Romeo Tonale uitgesteld

0

De nieuwe CEO van Alfa Romeo is ontevreden over de prestaties van de PHEV uitvoering van de Tonale, de  C segment SUV van het merk. Daarom is de marktintroductie met 3 maanden vertraagd.

Dit najaar zou een productierijpe versie van de Alfa Romeo Tonale worden getoond, maar dat wordt nu dus begin 2022. Het team achter het nieuwe model heeft namelijk meer tijd nodig om de prestaties van de aandrijflijn te verbeteren. Het verzoek om de stekker hybride techniek nog een keer tegen het licht te houden, is gedaan door Jean-Philippe Imparato. Deze voormalige topman van Peugeot zit sinds kort achter het stuur bij Alfa Romeo. Hij heeft namens Stellantis (het uit de fusie van Peugeot SA en Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ontstane autoconcern) “betere prestaties” hebben geëist van de plug-in hybride versie.

Autointernationaal is niet verrast. Ten eerste omdat Alfa Romeo steevast vertraging lijkt op te lopen met het lanceren van nieuwe modellen en ten tweede omdat de Tonale gebouwd gaat worden op het Small Wide LWB 4 × 4 platform van FCA, dat ook de basis vormt voor de Jeep Compass. Deze donorauto is allesbehalve een hoogvlieger. Aan een Alfa Romeo worden hogere eisen gesteld en dan volstaat het niet om matige techniek nog een keer op te warmen. De Compass, die onlangs is vernieuwd, wordt aangeboden in 190 pk en 240 pk uitvoering; beiden met een accu van 11,4 kWh.

De Tonale heeft een actieradius van enkele tientallen kilometers. Een krachtige Quadrifoglio versie is blijkbaar uitgesloten. Prijstechnisch neemt de Tonale de plaats in van de onlangs afgezwaaide Giulietta. Een perspresentatie begin 2022 betekent dat het tot ver in het tweede kwartaal zal duren voordat de SUV in de showroom staat.

Reageren is niet mogelijk.