Skoda Enyaq iV Coupé betrapt

0

De aanstaande Skoda Enyaq iV Coupé is bijna zonder camouflage betrapt terwijl de autofabrikant zich opmaakt om deze tweede volledig elektrische SUV te lanceren.

Deze foto, die op sociale media werd gedeeld, geeft ons een beter zicht op het exterieurontwerp. Hoewel het beeld korrelig is, kunnen we zien dat de daklijn geleidelijk lager wordt, waardoor de SUV de uitstraling van een coupé krijgt. We kunnen ook zien dat de Enyaq iV Coupé (naam nog onbevestigd) andere achterlichten heeft dan de reguliere Enyaq iV en op een set unieke zwarte wielen met zilveren accenten staat die lijken op de tanden van een zaagblad.

Afgezien van zijn uiterlijk, zou de Enyaq iV Coupé technisch grotendeels identiek moeten zijn aan het standaardmodel. Als zodanig zal de instapversie ’60’ zijn uitgerust met een lithium ionbatterij van 55 kWh die een aan de achterkant gemonteerde elektromotor aandrijft die 148 pk en 220 Nm koppel genereert. Een variant met een 62 kWh batterij en een krachtigere achterin gemonteerde elektromotor die 180 pk en 310 Nm levert, zou ook op de kaarten moeten staan.

Skoda zal de Enyaq iV Coupé ook aanbieden met een batterijpakket van 82 kWh. De meest betaalbare variant daarvan heeft een elektromotor van 204 pk die de achterwielen aandrijft, terwijl de 2 andere uitvoeringen dubbele elektromotoren hebben en respectievelijk 265 pk en 306 pk leveren.

Reageren is niet mogelijk.