Slechts 4 sterren van Euro NCAP voor Citroën C4

0

Hoe heeft nieuwkomer Citroën C4 het crashtest salvo van Euro NCAP ondergaan? Hoewel de Franse (indien gewenst: elektrische) compacte middenklasser een redelijk mooie score haalt met 4 sterren, mist hij de prestigieuze 5de ster. Een gemiste kans om de Citroën C4 als volwaardig alternatief voor de Volkswagen Golf (die net als de meeste segmentgenoten wel 5 sterren wist te scoren) in de markt te zetten.

Vooral vanwege de gemiddelde score voor de bescherming van volwassen inzittenden( slechts 76 procent) en 83 procent voor de bescherming van kinderen laat de Citroën C4 punten liggen. De bescherming van zwakke gebruikers blijft ook bescheiden met slechts 57 procent, terwijl de waardering op het onderdeel rij hulpmiddelen blijft steken op 63 procent van het maximale aantal punten.

Michiel van Ratingen, secretaris-generaal van Euro NCAP, concludeert dat de Citroën C4 hoger had kunnen scoren “with some more careful engineering”. Oftewel, de ontwikkeling van deze nieuwkomer heeft met de Franse slag plaatsgevonden. Daar hebben de Fransen zelf een mooi woord voor: een blamage.

Reageren is niet mogelijk.