Skoda Enyaq iV tijdelijk als Founders Edition

0

2020 stond voor Skoda geheel in het teken van het 125-jarig bestaan van het merk. Als ode aan de oprichters (Václav Laurin en Václav Klement) brengt Skoda de gelimiteerd beschikbare Enyaq iV Founders Edition uit. Enkele exemplaren van deze bijzondere, elektrisch aangedreven SUV zijn nu ook voor de Nederlandse happy few beschikbaar.

Met deze Enyaq iV Founders Edition verenigt Skoda naar eigen zeggen de oorsprong en toekomst van het merk in één bijzondere uitvoering. Om de exclusiviteit van dit jubileummodel te waarborgen, is de wereldwijde productie beperkt tot slechts 1.895 exemplaren; een aantal dat verwijst naar het jaar waarin de grondleggers Laurin en Klement de oprichtingsakte van hun bedrijf ondertekenden.

De Enyaq iV Founders Edition is beschikbaar in 2 varianten; Black of Silver. Afhankelijk van de variant beschikt de Founders Edition over Black Magic metallic lak (Black) of Arctic Silver metallic (Silver). Er is bovendien keuze uit de Enyaq iV 60 met een actieradius van 390 kilometer en de Enyaq iV 80 met een range van 537 kilometer.

Een aandachtstrekker van dit bijzondere model zijn de 21 inch Aquarius lichtmetalen velgen, die afhankelijk van de variant een koperkleur (Black) of zilverkleur (Silver) afwerking hebben. Andere uiterlijke highlights zijn de Crystal Face (de innovatieve, verlichte grille) en de sportief vormgegeven bumpers. De grille omlijsting, de raamstijlen, de dakrails en de diffusor inzet in de achterbumper zijn allemaal in hoogglans zwart uitgevoerd. De spiegelkappen en de typeaanduiding op de achterklep is zijn in koperkleur (Black) of zwart (Silver), terwijl speciale Founders Edition emblemen op de voorste spatborden deze uitvoering zijn naam geven.

Het interieur van de Enyaq iV Founders Edition is gebaseerd op de Suite Design Selection en biedt een combinatie van stijlvolle, op elkaar afgestemde kleuren. Decoratie strips zijn afgewerkt in Piano Zwart, tegenover een dashboard in een 2-kleurig design. De stoelen zijn bekleed met zwart leder met cognacbruine contraststiksels.Desgewenst zijn de stoelen ook te voorzien van cognackleurig leder met steenbeige contraststiksels. Cognacbruine biezen sieren de randen van de zwarte vloermatten. Een plaatje met het productienummer op het multifunctionele, in leer uitgevoerde stuurwiel onderstreept het exclusieve karakter van deze gelimiteerde editie.

Slechts enkele van de tot 1.895 exemplaren beperkte Enyaq iV Founders Edition zullen hun weg naar Nederland vinden. Liefhebbers van exclusief elektrisch rijden dienen er dus snel bij te zijn. De gelimiteerde editie is begin juli te bestellen als ’60’ vanaf 52.290 euro, terwijl de prijzen van de ’80’ bij 57.390 euro beginnen. De eerste leveringen van de Founders Edition zullen plaatsvinden in september.

Reageren is niet mogelijk.