Porsche Centrum Rotterdam opent eind 2021 haar deuren

0

Pal naast de snelweg A20 ter hoogte van bedrijventerrrein Spaanse Polder in Rotterdam gaan eind 2021 de deuren open van een nieuwe showroom met liefst 5 verdiepingen. Daar zullen straks de merken Porsche, Bentley en Lamborghini te vinden zijn. De totale oppervlakte van dit megacentrum van Pon Luxury Cars bedraagt 17.500 vierkante meter; een aanzienlijke verbetering aangezien de huidige vestiging van de dealer die 2.000 vierkante meter groot is.

In het nieuwe pand is de hoofdrol weggelegd voor Porsche Centrum Rotterdam. Een groot deel van het gebouw is volledig uitgevoerd in de nieuwe huisstijl van de autofabrikant uit Zuffenhausen. Dankzij deze huisstijl is het nieuwe Porsche Centrum geen traditionele showroom. Zo is de ontvangstruimte in het ruime atrium, de ‘Porsche Platz’, ook bedoeld als ontmoetingsplaats voor klanten van het merk. Het daglicht komt binnen via de lamellen van de zilvergrijze Porsche Curve met rode lichtaccenten. Via de ‘Pitlane’ vinden zij hun weg naar speciale ‘Destinations’ die zijn samengesteld aan de hand van de modellen 911 en Taycan,  Porsche Classic, Approved en Exclusive.

De eerste verdieping van het gebouw is bestemd voor de nieuw verkoop van Porsche, Bentley en Lamborghini. De Britse en Italiaanse zustermerken hebben elk een eigen showroom en een eigen ruimte in de werkplaats. Op de tweede verdieping worden occasions verkocht. Voor betere en snellere service (ook voor klassieke modellen) heeft Porsche Centrum Rotterdam op de nieuwe locatie een moderne, ruim opgezette eigen werkplaats gecreëerd. Deze is toegankelijk via het drive-in principe: klanten hoeven hun auto niet buiten achter te laten in afwachting van onderhoud. In de nieuwe vestiging beschikt Porsche Centrum Rotterdam bovendien over een eigen schadeafdeling.

Zoals gezegd vestigt ook Lamborghini zich in het nieuwe pand. Dit supersportwagen merk krijgt een eigen showroom, die duidelijk te zien is vanaf snelweg A20. Door het grote glasoppervlak zijn de nieuwste modellen voor passerend verkeer goed zichtbaar. Ook het Britse Bentley krijgt in het nieuwe gebouw alle ruimte. Voor de showroom van dit luxemerk geldt dat klanten hier volledig ondergedompeld worden in een bijzondere belevingswereld. Britse stijl en de focus op zowel handwerk als sportiviteit staan volgens importeur Pon daarbij centraal. Op de begane grond bevindt zich een ruim opgezette werkplaats, waar het onderhoud van de de auto’s van Bentley en Lamborghini plaatsvindt.

Het pand opent overigens pas 2 jaar later dan gepland haar deuren. In het oorspronkelijke plan zou de verkoopstart eind 2019 plaatsvinden. Van 1970 tot 2013 was op deze locatie Mercedes-Benz dealer J. van Dijk en dochters gevestigd. In 2013 ging dat bedrijf failliet.

Reageren is niet mogelijk.