Porsche scoort met 911 én Taycan

0

Porsch heeft haar mondiale verkoopcijfers voor de eerste jaarhelft gepubliceerd. Wat blijkt: de elektrische sportieve sedan Taycan doet het verrassend goed.

De mededeling dat Porsche in topvorm verkeert, heeft op zich weinig nieuwswaarde. Dat is al jaren het geval. Eigenlijk gaat het alleen maar bergopwaarts sinds de Cayenne werd geïntroduceerd. Toen er in een overmoedige poging werd geprobeerd om het hele Volkswagen concern, belandde Porsche in financieel zwaar weer maar dat heeft de verkopen niet geschaad.

Sinds begin dit jaar heeft het merk wereldwijd al meer dan 150.000 auto’s op kenteken gezet. Dat is 31 procent meer dan in vergelijking met dezelfde periode van 2020 en een record. Porsche kent het grootste succes in de Verenigde Staten. De klantleveringen zijn daar sterk toegenomen tot meer dan 44.000 exemplaren, tegenover iets minder dan 30.000 stuks in de eerste jaarhelft van 2020.

Veel van de afgeleverde 150.000 auto’s zijn niet verrassend van het SUV type. De Cayenne ging het vaakst over de toonbank, maar hij wordt op de hielen gezeten door de Macan. Na dit tweetal SUV modellen volgt de 911 met bijna even veel registraties voor de Taycan (19.822 stuks). Dit betekent dat de Porsche klant zich de elektrische sedan even goed laat smaken als de legendarische sportwagen.

Van de Taycan zijn in het eerst semester van 2021 al even veel exemplaren verkocht als in heel 2020. Elektrisch rijden ‘vloekt’ dus niet met het imago van Porsche, vooral niet in Europa, zo laat Detlev von Platen (foto), bij de fabrikant belast met de verkoop en de marketing weten: “In Europa is momenteel bijna 40 procent van alle door ons verkochte auto’s uitgerust met een elektromotor (puur elektrisch of plug-in hybride)”.

Het ziet er niet naar uit dat het verkoopsucces van Porsche gaat afnemen, want de orderboeken zijn vol. In de tweede jaarhelft moet de levering van de Cross Turismo uitvoering van de Taycan goed op gang komen. Hetzelfde geldt voor de vernieuwde Macan, voor de Turbo GT uitvoering van de Cayenne Coupé en voor de herziene 911 GTS.

 

Reageren is niet mogelijk.