Prijs vergelijking vernieuwde Porsche Macan

0

Porsche introduceert de vernieuwde Macan. Kenmerken van de modeljaar 2022 uitvoering zijn: verbeterde prestaties, een aangescherpt design en een ander bedieningsconcept. De 3 varianten die Porsche op de markt brengt, bieden allemaal aanzienlijk betere prestaties dan hun voorgangers.

De Macan GTS is het nieuwe sportieve boegbeeld van de succesvolle SUV serie. Het nieuwe topmodel heeft een 2,9 liter grote, dubbel geblazen V6 motor waarvan het vermogen uitkomt op 440 pk (60 pk meer in vergelijking met zijn voorganger). In combinatie met het Sport Chrono Pakket kan de Macan GTS de sprint van 0 naar 100 km/u in 4,3 seconden uitvoeren. De topsnelheid bedraagt 272 km/u. De Macan S krijgt dezelfde motor, maar dan in 380 pk configuratie. Daarmee is hij 26 pk sterker dan zijn voorganger. De Macan S accelereert in 4,6 seconden naar 100 km/u en zijn voorwaartse drang stopt pas bij 259 km/u. Bij de basisversie van de Macan doet een herziene 4 cilinder turbomotor zijn intrede. Met 265 pk neemt de standaard sprint 6,2 seconden in beslag; de topsnelheid bedraagt 232 km/u. Net als voorheen zijn alle motoren gekoppeld aan de Porsche Doppelkupplung (PDK) met 7 versnellingen en het vierwielaandrijvingssysteem Porsche Traction Management (PTM).

De nieuwe Macan modellen volgens Porsche bieden een hoge mate aan veercomfort en dynamische sportwagen prestaties. Het onderstel is geoptimaliseerd: de Macan reageert voortaan directer en geeft via het stuur een verbeterde feedback. Om dit te bereiken, zijn bij elk model onder meer de demper karakteristieken van het Porsche Active Suspension Management (PASM) aangepast. Het PASM regelt actief en continu de demping voor elk afzonderlijk wiel. Het systeem is optioneel op de Macan verkrijgbaar en is standaard op de S en GTS modellen. De laatste versie onderscheidt zich met de nieuwe standaard sportluchtvering die de carrosserie met 10 millimeter verlaagt. In vergelijking met zijn voorganger is de vering 10 procent stijver op de vooras en 15 procent op de achteras. Het optionele GTS Sport pakket verhoogt de rijdynamiek met 21 inch GT designwielen met performance-banden, Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) en het Sport Chrono Pakket.

Porsche heeft de looks van de compacte SUV bijgepunt. Het opnieuw ontworpen front met een inzetstuk dat in de carrosseriekleur is gespoten zorgt ervoor dat de Macan er volgens de fabrikant nog imposanter uitziet. Bij de vernieuwde GTS zijn het midden van de neus en een aantal andere delen in het zwart afgewerkt. De achterzijde heeft nu een opvallende diffusor. Koplampen met led techniek en het Porsche Dynamic Light System (PDLS) zijn nu samen met Sport Design buitenspiegels standaard op alle modellen.

Voor de vernieuwde Macan zijn in totaal 14 lak kleuren beschikbaar, waaronder de verse kleuren Papaya metallic en Gentiaan blauw metallic en Python groen voor de Macan GTS met het GTS Sport pakket. Met de opties Individual Color en Paint To Sample vergroot Porsche Exclusive Manufaktur de keuzevrijheid voor kleuren op de Macan verder. De vernieuwde Macan krijgt standaard grotere wielen: minimaal 19 inch voor de basisuitvoering, 20 inch voor de S versie en 21 inch voor de GTS. Daarnaast heeft Porsche ook 7 andere wieldesigns aan het assortiment toegevoegd.

In het interieur van de Macan werd de middenconsole gemoderniseerd. Het nieuwe bedieningsconcept, dat gebruikmaakt van aanraakvlakken in plaats van knoppen, zorgt volgens Porsche voor een duidelijke structuur. Een nieuwe, kortere keuzehendel van de PDK bevindt zich in het midden van de bedieningsmodule. Een analoge klok op de bovenzijde van het dashboard behoort nu ook tot de standaarduitrusting. Een aantal leeropties en contrasterende stiksels in Gentiaan blauw, Papaya of Krijt zijn optioneel verkrijgbaar. De Macan is standaard uitgerust met diverse online functies en diensten. Deze kunnen worden bediend via het 10,9 inch touchscreen van het Porsche Communication Management of door middel van spraakopdrachten. De Macan krijgt verder de nieuwe multifunctionele en GT Sport stuurwielen uit de 911.

Het GTS Sport pakket, dat alleen beschikbaar is voor het vernieuwde topmodel, bevat naast meer rijdynamiek en de zwarte exterieuraccenten ook een interieuruitrusting die exclusief bij deze versie hoort. Dat omvat onder meer 18-voudig verstelbare sportstoelen, het carbon interieurpakket, Race-Tex bekleding afgewerkt met leder met contrasterende stiksels en GTS belettering in Python groen.

De Macan, die Porsche sinds de marktintroductie in 2014 wereldwijd meer dan 600.000 keer heeft verkocht, speelt een bijzondere rol bij het merk: zo’n 80 procent van alle kopers zijn nieuwe klanten voor het merk. Bovendien is het aandeel van vrouwelijke kopers de laatste jaren continu gestegen en is de compacte SUV voor hen ook het meest favoriete model uit Stuttgart-Zuffenhausen. In China, de grootste afzetmarkt voor de Macan , nemen zij bijna 60 procent van de klandizie voor hun rekening.

PorscheBMWJaguar
MacanX4F-Pace
(basis)M40iP400
101.900 euro101.238 euro106.398 euro
PorscheAudiMercedes-AMG
MacanQ8GLC Coupé
S55 TFSI43
120.800 euro117.575 euro122.574 euro
PorscheAlfa RomeoMaserati
MacanStelvioLevante
GTSQuadrifoglio3.0 V6
139.300 euro136.760 euro143.800 euro

De vernieuwde Macan modellen zijn per direct te bestellen en staan vanaf begin oktober bij de Nederlandse Porsche Centra. De prijzen beginnen bij 101.900 euro. Voor dit bedrag wordt de SUV in basistenue geleverd. De Macan S moet 120.800 euro opbrengen en aan de GTS hangt een prijskaartje van 139.300 euro.

Reageren is niet mogelijk.