Toyota kondigt komst RAV4 Adventure aan

0

Toyota versterkt het SUV karakter van de RAV4met de introductie van de Adventure versie: een nieuwe en extra stoere uitvoering die volgens de importeur zijn mannetje zowel op als buiten de gebaande paden staat.

“Met de RAV4 Adventure richt Toyota zich in het bijzonder op de consument die een auto wil die past bij zijn liefde voor het (avontuurlijke) buitenleven, met behoud van de prestatie- en efficiëntievoordelen van Toyota’s hybride elektrische aandrijftechnologie”, zo valt in het persbericht te lezen.

Hoe de nieuwe RAV4 Adventure zijn avontuurlijke bedoelingen kenbaar maakt? Ten eerste met een speciaal en extra stoer frontdesign, bestaande uit een nieuwe, volledig zwarte grille met een grote visuele impact. Kenners van de huidige generatie RAV4 zullen daarbij meteen opmerken dat het Toyota embleem een andere plek heeft gekregen: van de voorste rand van de motorkap naar het midden van de grille, geflankeerd door 2 extra dik aangezette horizontale spijlen. Daarnaast wordt de uitstraling en SUV capaciteiten van de RAV4 versterkt door de voorste mistlampen in een nieuwe zwarte behuizing te plaatsen en door de voorbumper te voorzien van een prominente bodem beschermplaat in een contrasterende zilveren kleurstelling. Naast de ruigere voorzijde past Toyota aan weerszijden ook nog bredere wielkasten toe die worden gevuld met nieuwe 19 inch lichtmetalen velgen in een mat grijze afwerking. Aan de achterzijde is eveneens bijpassende zilverkleurige bodem beschermplaat aangebracht. En voor wie dat wenst, is de RAV4 Adventure beschikbaar met een optionele unieke 2-kleurige carrosserie lak, waarbij een carrosserie in Urban kaki wordt gecombineerd met een dak, raamlijsten en achterspoiler gehuld in Dynamic grijs. Kenners van klassieke Toyota’s herkennen deze kleurencombinatie wellicht direct: het betreft hier namelijk een hommage aan het kenmerkende lichte dak van de Toyota FJ40 Land Cruiser van weleer.

Ook binnenin de RAV4 Adventure gaat het er speciaal aan toe. Zo zijn de stoelen bekleed met een combinatie van zwart synthetisch leder en diep doorgestikte rug- en kussen secties, afgewerkt met contrasterende oranje stiksels waarmee ook het dashboard en de portieren zijn voorzien. Speciale RAV4 Adventure sierlijsten op de dorpels maken het plaatje compleet.

De RAV4 Adventure wordt aangedreven door Toyota’s bekende hybride technologie en is standaard uitgerust met intelligente vierwielaandrijving, verzorgd door een extra compacte elektromotor op de achteras. Deze efficiënte maar krachtige hybride aandrijflijn (bestaande uit een combinatie van elektromotoren en 2,5-liter 4 cilinder benzinemotor) levert een adequate 222 pk en maakt het, mede dankzij de AWD-i, mogelijk om (geremde) ladingen tot liefst 1.650 kg te trekken. De nieuwe Toyota RAV4 Adventure staat vanaf het eerste kwartaal van 2022 bij de Toyota dealer in de showroom. Prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

Reageren is niet mogelijk.